Bonus Program kisvállalkozásoknak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) az Európai Unió 7. kutatás-fejlesztési keretprogramjának pályázatain nyertes közfinanszírozású kutatóintézetek valamint kisvállalkozások részére kiegészítő támogatást nyújtó pályázatot hirdet, Bonus HU Program címen.

A 7. kutatás-fejlesztési keretprogram EU-s szinten összesen 53 milliárd eurós kutatás-fejlesztési forrást jelent. Nagyon fontos azonban, hogy a teljes összeg csak és kizárólag pályázati úton, kiválósági alapon nyerhető el; nincs tehát olyan része, amely kifejezetten egy ország részére lenne dedikálva. A magyar vezetésű vagy magyar érdekeltségű projekteknek így az összes többi tagállam pályázataival szemben kell helytállniuk – ugyanakkor az elnyerhető pályázati összegek komoly támogatást jelenthetnek az ország K+F tevékenységének ösztönzése szempontjából. Így mindenképpen érdemes a minél sikeresebb magyar szereplést kiegészítő pályázatokkal is ösztönözni.

Az NKTH által meghirdetett program keretében lényegében a támogatás-intenzitás növelésére van mód a versenyszabályok által megengedett kereten belül. Így azok a pályázók, akik sikerrel indulnak a Bonus HU programon, kevesebb önrészt kell, hogy biztosítsanak a keretprogram költségvetéséből támogatott pályázatukhoz.

A pályázaton való sikeres szereplésnek több feltétele is van. A program csak államilag elismert felsőoktatási intézményeket, közfinanszírozású kutatóintézeteket, valamint mikro- és kisvállalkozásokat támogat, intézménytípusonként és a projektben vállalt tevékenységtől függően eltérő mértékben.

További fontos feltétel, hogy a pályázóknak mindenképpen szükséges saját forrást is hozzáadniuk a nyertes keretprogram projektbe; ennek biztosításáról a pályázóknak a Bonus HU pályázaton való induláskor nyilatkozniuk kell.

A pályázatok beadása folyamatos; a pályaművek benyújtásának utolsó határideje 2013. december 31. A pályázatra az NKTH 2008-2013-ig összesen 3,6 milliárd forintnyi támogatást biztosít; a 2008-ra rendelkezésre álló keretösszeg 600 millió forint. Várhatóan évente 180-200 pályázat támogatására kerül majd sor. A pályázat forrása a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap.

Bővebb információ, a részletes pályázati kiírás és útmutató a http://www.nkth.gov.hu/palyazatok-eredmenyek/felhivasok/bonus-hu/bonus-hu-program címen olvasható.

Forrás: magyarorszag.hu


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Banktudós egyetemisták kerestetnek!

Az elmúlt egy évtized alatt a bankok világában jelentős fejlődés volt megfigyelhető a modernizációt tekintve, a fiókokból és a papírokból az okostelefonokra és a digitális térbe költözött a banki szolgáltatások egy része, ami jelentős átalakulást és új szolgáltatások garmadáját hozta. A DUE Médiahálózat és az MBH Bank keresi az új generációs Banktudósokat, azokat az egyetemistákat, akik banki és pénzügyi kérdésekben a legtájékozottabbak. A Nagy Diák Banktudós Teszt egy vadonatúj vetélkedő, amely egyszerre tesztel és tanít. Az MBH Bank támogatásával megvalósuló játékban bárki részt vehet, ám az egyetemisták értékes nyereményekért mérhetik össze tudásukat.

2023. szeptember 29.

Iskolakezdéskor érdemes a zsebpénzkérdést is átgondolni – online megoldás is akad

Az iskolakezdéssel együtt érdemes az új tanévre szóló kiadásokat a diákoknak megtervezni, lehetőleg a szülőkkel közösen. Érdemes ösztönözni a gyerekeket arra, hogy a zsebpénzükből megmaradt összeget tegyék félre jövőbeni célokra, készpénz helyett pedig környezetbarát, biztonságosabb elektromos megoldásokat használjanak. Ebben segíthetnek a különféle okoseszközök, azokon keresztül pedig például a Google Pay vagy az Apple Pay applikáció.

2023. szeptember 29.

A Duna Takarék Bank is csatlakozott az MBH Csoporthoz

Lezárult a Duna Takarék Bank Zrt. 98,46%-os közvetlen részesedésének megvásárlása. A győri központú pénzintézet ezentúl az MBH Bank Nyrt. 98,46%-os közvetlen tulajdonát képezi – tette közzé az MBH Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az ügylet a Magyar Nemzeti Bank szeptember 15-i engedélye alapján, a mai napon sikeresen megvalósult.