Csányi cége nem bérkompenzál


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sok nagy cég nem, vagy csak késve teljesíti a kormány által elvárt béremeléseket – derül ki a Népszabadság összeállításából.


Az OTP-vezér Csányi Sándor agrárérdekeltségébe tartozó Pick Szeged Zrt. nem teljesíti idén a kormány béremelési elvárásait. Kovács László, az igazgatóság elnöke úgy fogalmazott a Népszabadságnak, hogy roppant nehéz időszakot él meg az élelmiszeripar, s ez a vállalatot is érinti. A bérkompenzációs elvárások olyan költséget jelentenek ebben a helyzetben a társaság számára, amelyet most nem tudnak kigazdálkodni.

Végrehajtjuk a bérkompenzációt, méghozzá az év második felében – mondta a lap munkatársának Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom első embere.

Tondach Magyarország Zrt.-nél már túlestek a béremeléseken. Az energiaszektor szereplői közt is van olyan – mint a Tigáz-csoport, a Főgáz vagy az Elmű–Émász-áramcsoport és a GDF Suez magyarországi energiatársaságai –, ahol kipipálták a feladatot. Az EDF Démásznál viszont még nincs megegyezés.

A teljes cikket itt olvashatja.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

A Lego lemondott az újrahasznosított műanyagból készített építőkockák gyártásáról

A Lego csoport leállította az újrahasznosított műanyagból készült építőkockák fejlesztésére irányuló egyik kiemelt projektjét, miután kiderült, hogy az eldobható PET-palackokból kinyert új anyag gyártási folyamata magasabb szén-dioxid-kibocsátással járna az eddiginél – jelentette a Financial Times című londoni üzleti napilap hétfőn.

2023. szeptember 25.

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik – mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.