Élénkül az ingatlanpiac


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén hónapról-hónapra élénkül az ingatlanpiac, de tavaly sokkal több lakás cserélt gazdát.


A januári 5405 lakás adásvétele után, folyamatosan növekedve, májusra elérte a tranzakciók száma a 7561-et, ami rosszabb, mint a tavaly ilyenkor mért adat, viszont jobb a két évvel ezelőttinél – közölte a Duna House ingatlan franchise hálózat.

A hálózat saját adatai alapján készített becslése szerint az idei májusi adásvételek száma 3 százalékkal haladta meg az előző havit. Tavaly ugyanekkor – a végtörlesztési hullám lecsengéseként – 8184 tranzakció zajlott, két éve pedig 7437 ingatlan cserélt gazdát májusban.

Az idei első öt hónap forgalma 33 224 lakás, amely a 2011. évinél csupán 2 százalékkal több. Tavaly az év elején nagyon erős volt a piac, az ideinél közel 30 százalékkal volt nagyobb a forgalom.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 28.

A forrásbevonásban segíti a vállalkozásokat egy új alkalmazás

Elkészült a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működő Forrástérkép elnevezésű alkalmazás, amely a finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti a vállalkozásokat, azon belül főként a mikro- és kisvállalkozásokat – közölte az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

2023. szeptember 28.

Felkai: növelni az ökológiai művelésű területek mennyiségét

A fenntarthatóság része a mindennapoknak, a témában megfogalmazott keretek és konkrét intézkedések a teljes élelmiszerláncra hatással vannak. Szükséges a kapcsolódó folyamatok nyomonkövetése és minden érintett szereplő bevonása a döntések előkészítésébe és adaptálásába – mondta az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint Felkai Beáta Olga szerdán Tapolcán.

2023. szeptember 28.

Royal Flush az IT-szektorban, avagy ami mindent visz: ransomware

Ransom malware vagy ransomware egy olyan típusú rosszindulatú program, amely megakadályozza a felhasználókat, hogy hozzáférjenek a rendszerükhöz, avagy a személyes fájljaikhoz. Rendszerint váltságdíjat követelnek a hozzáférés visszaadásáért cserébe.