Élénkül az ingatlanpiac


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén hónapról-hónapra élénkül az ingatlanpiac, de tavaly sokkal több lakás cserélt gazdát.


A januári 5405 lakás adásvétele után, folyamatosan növekedve, májusra elérte a tranzakciók száma a 7561-et, ami rosszabb, mint a tavaly ilyenkor mért adat, viszont jobb a két évvel ezelőttinél – közölte a Duna House ingatlan franchise hálózat.

A hálózat saját adatai alapján készített becslése szerint az idei májusi adásvételek száma 3 százalékkal haladta meg az előző havit. Tavaly ugyanekkor – a végtörlesztési hullám lecsengéseként – 8184 tranzakció zajlott, két éve pedig 7437 ingatlan cserélt gazdát májusban.

Az idei első öt hónap forgalma 33 224 lakás, amely a 2011. évinél csupán 2 százalékkal több. Tavaly az év elején nagyon erős volt a piac, az ideinél közel 30 százalékkal volt nagyobb a forgalom.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Tizenegy százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

Jelentős, két számjegyű növekedés látható az utasbiztosításoknál az idén – közölte a K&H. A pénzintézet az egy évvel korábbinál 11 százalékkal több szerződést kötött január és június közepe között. Egyre többen a mobilbankon keresztül biztosítják az utazásukat, hiszen az idén eddig a kötések 37 százaléka történt okostelefonon, szemben a tavalyi 28 százalékkal.

2024. július 12.

KSH: az ipari termelés 5,2 százalékkal csökkent májusban

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).