Ezt kapjuk a kamarai díjért cserébe


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozások által befizetett kamarai hozzájárulásért a kamarai törvény értelmében tanácsadási, pályázatfigyelési és partnerkeresési szolgáltatásokat nyújt a cégeknek, amelyeknek egy része április 1-jétől online is elérhető. Üzleti hírportál, bankválasztó- és partnerminősítő rendszer, valamint céginformációk járnak a kamarai díjért cserébe.


A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara eleget téve a 2012. január 1-től életbe lépett, módosított kamarai törvény rendelkezéseinek, a törvényben meghatározott szolgáltatásokat (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) 2012 augusztusa óta a Gazdaságpolitikai- és Szolgáltató Irodája keretében térítésmentesen nyújtja a regisztrált gazdálkodó szervezetek részére.

Céginfo.hu – az üzleti információ

Ha szeretne részletesebb információhoz jutni meglévő vagy leendő üzleti partnereiről, üzleti érdekeltségeikről, pénzügyi helyzetükről, akkor látogasson el a ceginfo.hu oldalra!

A saját igényei alapján kiválasztott előfizetési modulokat itt rendelheti meg

Mivel a regisztrált vállalkozások száma meghaladta a 180 000-et, a kamara vezetősége a hatékonyabb szolgáltatásnyújtás érdekében szolgáltatásainak egy részét online kínálja a vállalkozóknak. így április 1-jétől négy új szolgáltatás indítanak el, melyek a következők:

  • Kamarai partnerminősítő rendszer
  • Vállalkozói bankválasztó rendszer
  • Céginformációs rendszer
  • Profit7 – üzleti hírportál

 
Az e-kamara rendszer meghatározó elemei között szerepel többek között a kamarai partnerminősítő rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a vállalkozások objektív képet kapjanak saját vagy lehetséges jövőbeli partnereik működési teljesítményéről, valamint a vállalkozások adott nemzetgazdasági ágban elfoglalt pozíciójáról.

Vállalkozói bankválasztó rendszer bevezetésével a BKIK célja, hogy a regisztrált- és tagvállalkozások részére a banki költségek objektív összehasonlításán alapuló információs támogatást nyújtson.

Az e-kamara rendszer harmadik szolgáltatási eleme a céginformációs rendszer. Létrehozásával egy olyan széles körben használható adatbázis került kialakításra, mely hiteles információt nyújt a vállalkozások valós tevékenységéről.

A kamarai hozzájárulásról, a befizetés módjairól és a nem fizetőket érintő szankciókról bővebben itt olvashat.

A közlemény szerint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Híradó Szolgáltató és Kommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság (Magyar Híradó Kft.) együttesen üzemelteti a www.profit7.hu domain név alatt futó hírportált. A portál alapvetően a magyar kkv szektornak nyújt hasznos és hiteles információszolgáltatást.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 18.

Eljárást indított a GVH az ALDI Magyarországgal szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az ALDI Magyarország Bt.-vel szemben a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt, a vállalkozás nem kellő gondossággal kialakított kommunikációjára hivatkozva – közölte a hatóság. Az ALDI jelezte, együttműködik a GVH-val, de leszögezte azt is, az üzletekben és az egyéb felületeken megjelenő állításai valósak, érthetőek, követhetőek, és a termékek jellege, illetve a csomagolás alapján is egyértelműek.

2024. július 18.

NGM: a SZÉP-kártya továbbra is a belföldi turizmus motorja

Tovább erősödik a SZÉP-kártya népszerűsége, ezt mutatja, hogy 2024 első félévében több mint 230 milliárd forintra nőtt a feltöltések összértéke, amely így 12 százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakának eredményét – hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).