Offshore, offshore-abb, legofshore-abb


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2007-2013-as támogatási időszak kedvezményezett cégei közül 250-ről derült ki, hogy offshore-hátterű vállalkozásokról van szó. A gyanús pályázati nyertesek listáján van a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm csoport egyik cége is, a közelmúltban kiderült milliárdos gázügylet szereplője ugyanakkor nem.


A Magyar Nemzet szerdai számában arról ír, hogy az eddig kifizetett támogatás összege meghaladja a tízmilliárd forintot. A lapnak Csepregy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára azt mondta: az érintetteket hamarosan értesítik, és a kormány elindítja az elállási folyamatot.

„Ezt a határozatot, mint minden fejlesztéspolitikai döntést, megtámadhatják a cégek, ugyanakkor ha nem tudják hitelt érdemlően bizonyítani az általunk feltárt tények ellenkezőjét, akkor az eddig kifizetett támogatási összeget kamataival együtt kell visszautalniuk az államnak” – fogalmazott.

Kiskönyvtár az áfáról 3. rész: Áfalevonás és áfa-visszaigénylés

Gyakorlati példákon keresztül bemutatjuk az adólevonási jog természetét, szabályait, az adólevonás általános és különös feltételeit, kitérve a speciális termék- és szolgáltatáskörökre. Ismertetjük az adólevonás tárgyi feltételeit, valamint az áfa-visszaigénylés jelenleg hatályos rendszerét.

Rendelje meg most! Ára mindössze 2990 Ft+ 5% áfa

A listán található a Bonafarm Bábolna Takarmány Kft., amely 2012-ben 220 millió forint támogatást kapott az államtól. A cég a Bonafarm csoport tagja, amely Csányi Sándor mezőgazdasági vállalkozásait fogja össze.

A listán ugyanakkor nem szerepel a szintén offshore MET kereskedőcég, amely az állami MVMP-től vett át olcsón beszerzett gázt és az ügyletből 2012-ben 55 milliárd forint osztalékot vettek ki a tulajdonosok – írja az Index.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 18.

Eljárást indított a GVH az ALDI Magyarországgal szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az ALDI Magyarország Bt.-vel szemben a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt, a vállalkozás nem kellő gondossággal kialakított kommunikációjára hivatkozva – közölte a hatóság. Az ALDI jelezte, együttműködik a GVH-val, de leszögezte azt is, az üzletekben és az egyéb felületeken megjelenő állításai valósak, érthetőek, követhetőek, és a termékek jellege, illetve a csomagolás alapján is egyértelműek.

2024. július 18.

NGM: a SZÉP-kártya továbbra is a belföldi turizmus motorja

Tovább erősödik a SZÉP-kártya népszerűsége, ezt mutatja, hogy 2024 első félévében több mint 230 milliárd forintra nőtt a feltöltések összértéke, amely így 12 százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakának eredményét – hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).