Hadiipari cég lesz a Rába


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hadiipar fellendítésében a védelmi tárca vezetése szerint nagy szerepet játszhat az államosított Rába – tudta meg a Népszabadság.


A honvédelmi vezetés az úgynevezett Hadik-terv (Hadfelszerelési Iparkorszerűsítési Terv) keretében igyekszik fellendíteni a hazai hadiipart; céljuk, hogy az ország védelmi képességének növelését és a technikai szükségleteket hazai bázison biztosítsák – írja keddi számában a Népszabadság. A Hadik-terv jó része államtitok, de a lap úgy tudja, hogy a kabinet szerint a védelmi piac hozzájárulhat a Magyar Növekedési Terv megvalósulásához. A hadiipar fellendítésében a védelmi tárca vezetése szerint nagy szerepet játszhat az államosított Rába is, amely már most is több milliárd forintért szállít katonai járműveket a honvédségnek egy 2018-ig szóló keretszerződés értelmében. Hende Csaba nemrég a magyar hadiipar jövője letéteményesének nevezte a Rábát, és újabb többmilliárdos járműmegrendelést ígért a cégnek.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Tizenegy százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

Jelentős, két számjegyű növekedés látható az utasbiztosításoknál az idén – közölte a K&H. A pénzintézet az egy évvel korábbinál 11 százalékkal több szerződést kötött január és június közepe között. Egyre többen a mobilbankon keresztül biztosítják az utazásukat, hiszen az idén eddig a kötések 37 százaléka történt okostelefonon, szemben a tavalyi 28 százalékkal.

2024. július 12.

KSH: az ipari termelés 5,2 százalékkal csökkent májusban

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).