Hadiipari cég lesz a Rába


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hadiipar fellendítésében a védelmi tárca vezetése szerint nagy szerepet játszhat az államosított Rába – tudta meg a Népszabadság.


A honvédelmi vezetés az úgynevezett Hadik-terv (Hadfelszerelési Iparkorszerűsítési Terv) keretében igyekszik fellendíteni a hazai hadiipart; céljuk, hogy az ország védelmi képességének növelését és a technikai szükségleteket hazai bázison biztosítsák – írja keddi számában a Népszabadság. A Hadik-terv jó része államtitok, de a lap úgy tudja, hogy a kabinet szerint a védelmi piac hozzájárulhat a Magyar Növekedési Terv megvalósulásához. A hadiipar fellendítésében a védelmi tárca vezetése szerint nagy szerepet játszhat az államosított Rába is, amely már most is több milliárd forintért szállít katonai járműveket a honvédségnek egy 2018-ig szóló keretszerződés értelmében. Hende Csaba nemrég a magyar hadiipar jövője letéteményesének nevezte a Rábát, és újabb többmilliárdos járműmegrendelést ígért a cégnek.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 22.

Nagy kihívás a karbonsemlegesség elérése

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá. „A cégvezetők tisztában vannak azzal, hogy iparáguk környezeti lábnyoma számottevő – de saját szerepüket kedvezőbbnek ítélik meg, mint az iparágukét” – mutatta be a K&H fenntarthatósági indexe mögött meghúzódó kutatás eredményeit Suba Levente, a pénzügyi csoport fenntarthatósági vezetője.