Nyilvános lesz az eltiltott cégvezetők neve

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. június 14.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Azok a cégvezetők, gazdasági társaságok jelenlegi és volt vezető tisztségviselői, cégvezetői vagy tagjai, akiket a társasági törvény alapján a bíróság az ilyen pozíciótól eltiltott, július 1-jétől napi frissítéssel felkerülnek az ingyenes céginformációk közé.


A közigazgatási és igazságügyi miniszter erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg, és elfogadása esetén július 1-jén hatályba is lép

Az ingyenes céginformáció továbbra is a www.e-cegjegyzek.hu címen érhető el.

A gazdasági társaságokról szóló törvény szerint – egyebek mellett – az olyan cégvezetőt lehet eltiltani az ilyen pozíciótól 5 évre, akinek a cége felszámolása után kifizetetlen tartozása maradt, vagy akit a bíróság a vezető tisztség gyakorlásától eltiltott.

Az ingyenes céginformációról szóló rendelet jelenleg azt mondja ki, hogy heti frissítéssel ismerhető meg a cégjegyzékben szereplő valamennyi bejegyzett, illetve bejegyzésre váró adat. A módosítás felsorolja a megismerhető adatokat – például cégjegyzékszám, székhely, képviselők -, amelyek azonban a jövőben naponta frissülnek. Ezek között fog szerepelni július 1-től az eltiltott tisztségviselők neve is.

A tervezet módosítja a fizetős céginformációs rendeletet is. Kétharmadára csökken az elektronikusan kért információk díja. Így a névjegyért 1.380, a cégkivonatért 1.980, míg a valamennyi adatot tartalmazó cégmásolatért 3.180 forintot kell fizetni. Az új díjszabás augusztus 1-jén lép hatályba.

(forrás: Kormány.hu, MTI)


Kapcsolódó cikkek:


További növekedésre számít a Lidl
2019. november 19.

Az idén 15 éves Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. a 2018-as üzleti évét 445,11 milliárd forintos nettó árbevétellel és 26,5 milliárd forintos nyereséggel zárta, idén pedig további bővülésre számít.

Moody’s: lassul, de jelentős marad a magyar növekedés
2019. november 19.

A magyar gazdaság növekedése a valamelyes lassulás ellenére a következő két évben is várhatóan robusztus ütemű marad - áll a Moody's Investors Service kedden Londonban ismertetett éves adósprofil-jelentésében.