Októberben dönt az Ab a különadóról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Még nem született döntés a 98 százalékos különadóról szóló indítványok ügyében az Alkotmánybíróságon – mondta el október 6-án a testület sajtófónöke, Sereg András az Info-Rádiónak.

Folytatják a 98 százalékos különadóról szóló indítványok
tárgyalását. A testülethez több mint ötven indítvány érkezett, gyakorlatilag minden részét
megtámadták. A legtöbben a visszamenőleges hatály
miatt fordultak az Alkotmánybírósághoz – fejtette ki.

Sereg András kiemelte: a testület várhatóan még októberben dönt a kérdésről. Az október elsején hatályba lépett
szabály szerint a 98 százalékos mértékő különadó azt a magánszemélyt terheli, aki meghatározott – állami vagyonnal gazdálkodó – szervezeteknél munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll, és akinek ezen jogviszony megszűnésével összefüggésben megszerzett bevétele egy meghatározott mértéket meghalad.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Tizenegy százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

Jelentős, két számjegyű növekedés látható az utasbiztosításoknál az idén – közölte a K&H. A pénzintézet az egy évvel korábbinál 11 százalékkal több szerződést kötött január és június közepe között. Egyre többen a mobilbankon keresztül biztosítják az utazásukat, hiszen az idén eddig a kötések 37 százaléka történt okostelefonon, szemben a tavalyi 28 százalékkal.

2024. július 12.

KSH: az ipari termelés 5,2 százalékkal csökkent májusban

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).