Októberben dönt az Ab a különadóról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Még nem született döntés a 98 százalékos különadóról szóló indítványok ügyében az Alkotmánybíróságon – mondta el október 6-án a testület sajtófónöke, Sereg András az Info-Rádiónak.

Folytatják a 98 százalékos különadóról szóló indítványok
tárgyalását. A testülethez több mint ötven indítvány érkezett, gyakorlatilag minden részét
megtámadták. A legtöbben a visszamenőleges hatály
miatt fordultak az Alkotmánybírósághoz – fejtette ki.

Sereg András kiemelte: a testület várhatóan még októberben dönt a kérdésről. Az október elsején hatályba lépett
szabály szerint a 98 százalékos mértékő különadó azt a magánszemélyt terheli, aki meghatározott – állami vagyonnal gazdálkodó – szervezeteknél munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll, és akinek ezen jogviszony megszűnésével összefüggésben megszerzett bevétele egy meghatározott mértéket meghalad.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 22.

Nagy kihívás a karbonsemlegesség elérése

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá. „A cégvezetők tisztában vannak azzal, hogy iparáguk környezeti lábnyoma számottevő – de saját szerepüket kedvezőbbnek ítélik meg, mint az iparágukét” – mutatta be a K&H fenntarthatósági indexe mögött meghúzódó kutatás eredményeit Suba Levente, a pénzügyi csoport fenntarthatósági vezetője.