Robog tovább a német gazdaság

Szerző: Adó Online
Dátum: 2018. augusztus 24.
Címkék: ,
Rovat:
1991. óta a leghosszabb növekedési szakaszában van a német gazdaság.

Nőtt a német hazai össztermék (GDP) az idei második negyedévben negyedéves és éves összevetésben. A szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken végleges adatként azt közölte, hogy a második negyedévben szezonális és naptári kiigazítással 0,5 százalékkal nőtt a német GDP az előző negyedévihez képest, amikor 0,4 százalék volt a bővülés a tavalyi utolsó három hónappal összevetve.

Az előző negyedévhez mérve megszakítás nélkül tizenhatodszor regisztrált növekedést a Destatis, ami 1991. óta a leghosszabb növekedési szakasz.

A tavalyi második negyedévhez viszonyítva 2,3 százalékkal nőtt a GDP az első negyedévi 1,4 százalék után. Naptárhatással kiigazítva a második negyedévi éves GDP-növekedés 2,0 százalékos volt az első negyedévi 2,1 százalék után.

A második negyedévi hazai összterméket 44,8 millió németországi állásban lévő alkalmazott állította elő, 599 ezerrel, 1,4 százalékkal több mint 2017 második negyedévében.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Brexit: May hivatalosan kérte a halasztást
2019. március 20.

Theresa May brit miniszterelnök szerdán hivatalosan kezdeményezte az Európai Uniónál a brit EU-tagság jövő pénteken esedékes megszűnésének (Brexit) elhalasztását június 30-áig.

Újabb óriási bírság a Google-nak
2019. március 20.

Újabb óriási bírság a Google-nak

Újabb 1,49 milliárd euró (mintegy 466 milliárd forint) büntetést szabott ki a Google-re szerdán az Európai Bizottság, kimondva, hogy az AdSense nevű hirdetési platformjával az amerikai internetes óriásvállalat megsértette a versenyszabályokat.

Olcsóbb lett a gázolaj
2019. március 20.

A Mol bruttó 3 forinttal csökkentette szerdán a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benzin ára nem változott.

Csökken a gázolaj ára
2019. március 18.

A Mol bruttó 3 forinttal csökkenti szerdán a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benzin ára nem változik.

KPMG: már nem vonzó az ingatlanbefektetés
2019. március 18.

A jelenlegi árazási szinteken már nem igazán vonzóak az üzleti célú ingatlanok a befektetők többsége szerint, míg az IT szektorba és az egészségügybe történő befektetések jól jövedelmezhetnek a közeljövőben - derül ki a KPMG befektetői körben végzett felméréséből.