Robog tovább a német gazdaság

Szerző: Adó Online
Dátum: 2018. augusztus 24.
Címkék: ,
Rovat:
1991. óta a leghosszabb növekedési szakaszában van a német gazdaság.

Nőtt a német hazai össztermék (GDP) az idei második negyedévben negyedéves és éves összevetésben. A szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken végleges adatként azt közölte, hogy a második negyedévben szezonális és naptári kiigazítással 0,5 százalékkal nőtt a német GDP az előző negyedévihez képest, amikor 0,4 százalék volt a bővülés a tavalyi utolsó három hónappal összevetve.

Az előző negyedévhez mérve megszakítás nélkül tizenhatodszor regisztrált növekedést a Destatis, ami 1991. óta a leghosszabb növekedési szakasz.

A tavalyi második negyedévhez viszonyítva 2,3 százalékkal nőtt a GDP az első negyedévi 1,4 százalék után. Naptárhatással kiigazítva a második negyedévi éves GDP-növekedés 2,0 százalékos volt az első negyedévi 2,1 százalék után.

A második negyedévi hazai összterméket 44,8 millió németországi állásban lévő alkalmazott állította elő, 599 ezerrel, 1,4 százalékkal több mint 2017 második negyedévében.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Felpörgeti a családi cégeket a digitalizáció
2019. január 23.

Felpörgeti a családi cégeket a digitalizáció

Kedvezően hat a családi vállalkozások fejlődésére a jelenlegi üzleti ökoszisztéma, a vállalkozások kiemelt figyelmet fordítanak az innovációra és pozitívan értékelik a digitalizációt – derült ki a Deloitte Private családi vállalati tulajdonosokkal, vállalatvezetőkkel készített felméréséből.

PM: 10 százalék körüli béremelést terveznek a cégek
2019. január 23.

Visszajelzések alapján az idén a vállalatoknál általában 10 százalék körüli, vagy ezt egy picit meghaladó bérnövelésre törekszenek - mondta Marczinkó Zoltán, a Pénzügyminisztérium munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Drágult a gázolaj
2019. január 18.

A Mol bruttó 3 forinttal emelte a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változott.

Lassulhat a világgazdaság – infografika
2019. január 18.

Lassul, de azért még nem olyan nagyon – röviden így foglalhatók össze az idei világgazdasági növekedés kilátásai. India pedig tovább jön felfelé. Az InfoTandem infografikája.