Robog tovább a német gazdaság

Szerző: Adó Online
Dátum: 2018. augusztus 24.
Címkék: ,
Rovat:
1991. óta a leghosszabb növekedési szakaszában van a német gazdaság.

Nőtt a német hazai össztermék (GDP) az idei második negyedévben negyedéves és éves összevetésben. A szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken végleges adatként azt közölte, hogy a második negyedévben szezonális és naptári kiigazítással 0,5 százalékkal nőtt a német GDP az előző negyedévihez képest, amikor 0,4 százalék volt a bővülés a tavalyi utolsó három hónappal összevetve.

Az előző negyedévhez mérve megszakítás nélkül tizenhatodszor regisztrált növekedést a Destatis, ami 1991. óta a leghosszabb növekedési szakasz.

A tavalyi második negyedévhez viszonyítva 2,3 százalékkal nőtt a GDP az első negyedévi 1,4 százalék után. Naptárhatással kiigazítva a második negyedévi éves GDP-növekedés 2,0 százalékos volt az első negyedévi 2,1 százalék után.

A második negyedévi hazai összterméket 44,8 millió németországi állásban lévő alkalmazott állította elő, 599 ezerrel, 1,4 százalékkal több mint 2017 második negyedévében.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


EY: továbbra is az ingatlanpiac a legvonzóbb befektetési ágazat
2019. május 23.

EY: továbbra is az ingatlanpiac a legvonzóbb befektetési ágazat

Mérséklődött az összeolvadások és felvásárlások (M&A) magyarországi piaca tavaly, a legvonzóbb befektetési célpont továbbra is az ingatlan és a technológiai szektor volt, a külföldi befektetők aránya a korábbi évekhez képest ismét nőtt - derül ki az EY elemzéséből.

Drágul a benzin
2019. május 23.

A Mol 4 forinttal emeli a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát pénteken, a gázolajé nem változik - értesült az MTI.

Brexit: visszaestek a beruházások
2019. május 21.

Brexit: visszaestek a beruházások

Tavaly egész évben csökkent a brit gazdaságban végrehajtott beruházások értéke, ami példátlan nem recessziós időszakokban - mondta a Bank of England helyettes kormányzója.