Robog tovább a német gazdaság

Szerző: Adó Online
Dátum: 2018. augusztus 24.
Címkék: ,
Rovat:
1991. óta a leghosszabb növekedési szakaszában van a német gazdaság.

Nőtt a német hazai össztermék (GDP) az idei második negyedévben negyedéves és éves összevetésben. A szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken végleges adatként azt közölte, hogy a második negyedévben szezonális és naptári kiigazítással 0,5 százalékkal nőtt a német GDP az előző negyedévihez képest, amikor 0,4 százalék volt a bővülés a tavalyi utolsó három hónappal összevetve.

Az előző negyedévhez mérve megszakítás nélkül tizenhatodszor regisztrált növekedést a Destatis, ami 1991. óta a leghosszabb növekedési szakasz.

A tavalyi második negyedévhez viszonyítva 2,3 százalékkal nőtt a GDP az első negyedévi 1,4 százalék után. Naptárhatással kiigazítva a második negyedévi éves GDP-növekedés 2,0 százalékos volt az első negyedévi 2,1 százalék után.

A második negyedévi hazai összterméket 44,8 millió németországi állásban lévő alkalmazott állította elő, 599 ezerrel, 1,4 százalékkal több mint 2017 második negyedévében.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


11 százalékkal nőtt a belföldi turizmus
2019. augusztus 22.

A második negyedévben 11 százalékkal bővült a belföldi turizmus a tavalyi év azonos időszakához képest a Szállás.hu becslése szerint, az átlagos foglalási érték 14 százalékkal nőtt.

Információ – biztonság…
2019. augusztus 22.

Megvizsgálva a magyar kkv szektorban működő cégeket, megfigyelhető, hogy sokszor a nagyvállalatokhoz hasonló problémákkal küzdenek, de esetükben a méretgazdaságossági mutatók egész más képet festenek, így más megoldások és lehetőségek állnak a kkv szektor képviselői rendelkezésére.

Nagyot ment a norvég nyugdíjalap
2019. augusztus 21.

A norvég állami nyugdíjalap (SPU), a világ legnagyobb szuverén pénzügyi alapjának befektetései 28,5 milliárd dollár nyereséget hoztak az idei második negyedévben.

Ilyen lesz az online vásárlások új menete
2019. augusztus 21.

A kártyabirtokosoknak aktiválniuk kell az erős ügyfél-hitelesítést lehetővé tévő biztonsági szolgáltatásokat, amely bankonként eltérő lehet: sms-kód, QR-kód vagy egyéb üzenet.

Kevesebb lesz idén az alma
2019. augusztus 16.

Erős keresletre számítanak a magyar almatermelők, mivel az idei termés a 600-650 ezer tonnát kitevő többéves átlagmennyiségtől várhatóan gyengébb, mintegy 450-500 ezer tonna lehet majd - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.