Több forrás a kkv-knak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az operatív programokból 260 milliárd forintot csoportosítanak át a gazdaságfejlesztési operatív programba (gop) – jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Ezt az összeget – visszatérítendő és vissza nem térítendő forrás formájában – a hazai kis- és középvállalkozásoknak szánják, a cégek a pénzeket technológiafejlesztésre, beruházási célokra, bővítésre és exportfejlesztésre használhatják fel. A kormányfő közlése szerint a következő napokban, hetekben további döntések várhatóak, amelyekben a munkahelyek megóvása és a gazdaságélénkítés kap prioritást. Gyurcsány hozzátette: a kormány csökkenti kommunikációs költségeit is.

A miniszterelnök egyébként január első napjaira konzultációra hívta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, hogy a gazdaságot érintő kérdésekről egyeztessenek.

Forrás: Napi Online


Kapcsolódó cikkek

2024. július 18.

Eljárást indított a GVH az ALDI Magyarországgal szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az ALDI Magyarország Bt.-vel szemben a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt, a vállalkozás nem kellő gondossággal kialakított kommunikációjára hivatkozva – közölte a hatóság. Az ALDI jelezte, együttműködik a GVH-val, de leszögezte azt is, az üzletekben és az egyéb felületeken megjelenő állításai valósak, érthetőek, követhetőek, és a termékek jellege, illetve a csomagolás alapján is egyértelműek.

2024. július 18.

NGM: a SZÉP-kártya továbbra is a belföldi turizmus motorja

Tovább erősödik a SZÉP-kártya népszerűsége, ezt mutatja, hogy 2024 első félévében több mint 230 milliárd forintra nőtt a feltöltések összértéke, amely így 12 százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakának eredményét – hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).