Új nemzetközi hálózatot hoz létre a Mazars és a Forvis


A Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat, valamint a Forvis, az Egyesült Államok nyolcadik legnagyobb könyvvizsgáló és tanácsadó cége új nemzetközi hálózatot hoz létre 2024. június 1-jén – közölte a Mazars.

A hálózat világszerte egységes márkanév alatt, Forvis Mazars néven fog működni. A tájékoztatás szerint a mintegy 4,7 milliárd eurós (5 milliárd dolláros) árbevételével a Forvis Mazars a világ 10 legnagyobb globális szolgáltatója közé tartozik majd. A hálózatot alkotó két vállalat tulajdonosi struktúrája változatlan marad.

A Mazars USA 2024. június 1-én csatlakozik a Forvis Mazars-hoz az Egyesült Államokban.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. január 5.

Mazars: Kedvezően változott az ekáer

A január 1-jén életbe lépett új rendelet jelentősen csökkenti az érintettek adminisztrációs terheit – hívta fel a figyelmet a nemzetközi tanácsadó cég.
2021. április 8.

Mazars: a cégvezetők 93 százaléka szerint a könyvvizsgálat átfogó reformra szorul

A pénzügyi területen kívüli vállalati jelentések esetében bővíteni kell a könyvvizsgálók által nyújtott szolgáltatások körét a szakma megújítása keretében – derül ki a Mazars megbízásából készült globális tanulmányból, olvasható az Adó Online-hoz eljuttatott közleményben. A több elterjedt tévhitet is eloszlató reprezentatív felmérés beszámol arról is, hogy egyre népszerűbb a közös könyvvizsgálat, és hogy az emberi hozzáadott értéket a cégvezetők a jövőben sem tartják mellőzhetőnek az auditálás során. A szakértők egyetértenek a vállalatvezetők kétharmadával, hogy nem a könyvvizsgálat feladata a csalások leleplezése. Új idők új szeleként igény mutatkozik viszont arra, hogy az audit kiterjedjen olyan témákra is, mint a klímaváltozás, a nemek közötti egyenlőség, valamint az emberi jogok.
2020. június 9.

Mazars: egyre versenyképesebb a magyar munkáltatói bérköltségarány

A munkáltatói bérjárulékban Magyarország 2020-ra elérte a régiós átlagot, ami a szociális hozzájárulási adó fokozatos csökkentésének köszönhető, és a 2020. július 1-jétől hatályos, további két százalékpontos csökkentéssel még versenyképesebbé válik a magyar munkáltatói bérköltségarány – állapította meg 2020-as adózási összefoglalójában a Mazars nemzetközi adótanácsadó.