Bejegyzések albérletpiac címkével

2024. június 26. Cégvilág

Negyedmillió fölött a budapesti albérletár

Tovább drágult a budapesti bérlakáspiac, az átlagos havi albérletár átlépte a negyedmillió forintos határt; eközben vidéken a tavalyi extrém áremelkedés után ellenkező trend rajzolódott ki: ott csökkennek a bérleti díjak.

2024. március 19. Cégvilág

OC: Budapest belvárosa pörgeti az albérletpiacot

A lakást bérlők egyharmada harminc év alatti, akiknél az első számú preferencia a belvárosi élet. Ezzel szemben az életkor előrehaladtával többen választják az agglomerációt bérlés esetén is. A külföldi bérlők drágábban bérelnek – mutatta ki az Otthon Centrum összesítése.

2023. december 20. Cégvilág

Visszafogott az év végi albérletpiac

Visszafogottság jellemzi az év végi albérletpiacot, az országos bérleti díjak novemberben 0,2 százalékkal, a fővárosiak pedig 0,1 százalékkal nőttek az előző hónaphoz képest, éves összevetésben 12 százalékos a drágulás – közölte az Ingatlan.com a KSH-ingatlan.com lakbérindex elemzés alapján.

2023. július 24. Cégvilág

Megrohamozzák a diákok a drága albérletpiacot

Szokás szerint felpörgeti nyári ingatlanpiacot a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése, vagyis lökésszerű keresletnövekedés várható az egyetemvárosok albérletpiacán. Az Otthon Centrum adatai szerint a vidéki árnövekedés éves viszonylatban jócskán felülmúlta a budapestit.

2023. július 21. Cégvilág

Az idén korábban indult az albérletpiac

Az albérletpiac élénkülése idén a korábbi éveknél hamarabb, még az egyetemi ponthatárok július végi kihirdetése előtt beindult – közölte legfrissebb elemzését az ingatlan.com.