Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Egy Alapítvány novellapályázatot hirdet, „Mit jelent számomra a méltóság?” címmel 16 év – 116 év közötti pályázók részére. A bírálat menete: a kuratórium tagjai pontozzák a titkosított novellákat és a közönség a FB-on keresztül szavazhat.
Fődíj: 100.000 Ft készpénzben, vagy könyvutalvány formájában, esetleg ilyen értékű tárgyi adomány pl.: megvásárolt könyvek. Közönségdíj: 30.000 Ft-50.000 Ft készpénzben vagy könyvutalvány formájában.
Az alapítvány alapcélja: az életvégi méltóságról szól, az időskorú betegek, haldoklók lelki és mentálhigiénis támogatása, az életük végig való emberi méltóság megőrzésének érdekében, továbbá a hozzátartozók lelki támogatása a betegség és a gyász ideje alatt.

Kérdésünk arra irányul, a novella pályázat nyertesei számára miként kell adót számítani a készpénz, utalvány illetve konkrét tárgyi nyeremény kapcsán.

Válaszukat előre is köszönjük!