Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Közhasznú társaságunk az Önkormányzattal kötött ellátási szerződést, mely szerint a fogyatékosok nappali ellátását végezzük. A tevékenységhez az Önkormányzat ingyenesen bérbe adja részünkre egyik épületét, amelyen átalakítást kell végeznünk, hogy a célnak megfelelően használhassuk. Ennek költségeit többféle forrásból fedezzük, többek között az Önkormányzattól is kapunk rá egy összeget, felcímkézve, hogy erre a beruházásra használhatjuk fel.
Jól tudom-e, hogy a bérelt ingatlanon végzett beruházás a bérlő könyveiben kell hogy megjelenjen, tehát a beruházás nem az önkormányzat eszközeit gyarapítja, igazából ő a támogatás ellenében közvetlenül nem kap semmit. Elkészülte után az épületben végzett tevékenység áfa szempontjából tárgyi mentes tevékenység.
Kimondottan erre a célra kapott támogatás az Önkormányzattól áfa-köteles bevételnek számít-e és kell-e erről számlát kiállítanunk?