nyereményjáték

SZJA

Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Az alábbi, forgalomnövelő céllal tervezett nyereményjátékkal kapcsolatban szeretném véleményüket kérni.
A játék lényege, hogy a 25 legtöbb termék vásárlásáról szóló blokk adatait beküldő magánszemély garantált 200.000 Ft-ot kap az általa megadott iskolai osztály javára, a többi beküldő között pedig 25*200.000 Ft kerül kisorsolásra, amit szintén az általuk megadott iskolai osztály javára fordítanak.
A játék részletes menete a következő:
1 a játék széles körben, TV-ben, online felületeken és nyomtatott sajtóban is meghirdetésre kerül
2 a részvétel feltétele megadott termék megvásárlása, majd a kapott blokk ill. számla adatainak és fotójának feltöltése a játék céljára létrehozott weboldalra
3 a játékban magánszemély vehet részt, aki a 2. pontbeli adatok feltöltése előtt személyes adataival regisztrál a weboldalon, továbbá ezzel egyidőben kiválasztja azt az iskolai osztályt, akinek a javára játszani szeretne. Egy játékos csak egy osztályt választhat ki. A weboldalon elérhető hivatalos OM azonosító szám listából bármilyen iskola bármelyik osztálya választható
4 minden beküldött blokk egy pontot ér, a vásárolt termékek számától függetlenül
5 az a személy lesz az úgynevezett „csapatvezető”, aki az adott osztály számára a legtöbb blokkot küldte be. A csapatvezetőnek nem kell írásos meghatalmazással vagy egyéb irattal rendelkeznie az osztály tagjaitól (ill. nagykorú képviselőiktől), vagy az iskola vezetésétől
6 az elérhető nyereményeknek két kategóriája van, garantált és kisorsolt. A 25 legtöbb blokkot feltöltő csapatvezető – vagyis az általa támogatni kívánt osztály – egyenként 200.000 Ft-ot kap, a csapatvezető nevére szóló bankkártyán. A garantált nyeremény nyerteseinek kivételével, a többi résztvevő közül (feltöltött blokkok számától függetlenül) 25 csapatvezető közjegyző előtti, gépi sorsolással kerül kiválasztásra, akik szintén egyenként 200.000 Ft-ot kapnak bankkártyán, a támogatni kívánt osztály javára. Egy csapatvezető (osztály) csak egy nyereményt nyerhet.
7 a nyereményt a csapatvezető veszi át. A nyeremény felhasználását cégünk nem ellenőrzi, írásbeli kötelezettséget a csapatvezető nem vállal arra vonatkozóan, hogy mire fordítja a nyereményt
8 a pénznyereményt a játék bonyolítását végző reklámügynökség tölti fel a bankkártyákra, ők kötnek szerződést a kibocsátó bankkal. Az erre szánt összeget cégünk külön utalja át részükre.
A következő kérdésekben szeretném segítségüket kérni:
1. milyen adóbevallási – és fizetési kötelezettsége keletkezik cégünknek
2. milyen adóbevallási – és fizetési kötelezettsége keletkezik a nyerteseknek
3. külön megítélés alá esik- e a garantált és a sorsolt nyeremények adókötelezettsége
4. alkalmazhatóak-e ebben az esetben az Szja.tv. 1. mell. 8.14 pontban leírt üzletpolitikai célú juttatás szabályai

SZJA

Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Kereskedelmi cég ajándéksorsolásos nyereményjátékot szervez. A játékban való részvétel további feltétele, hogy a játékos 5 darab, a promócióban résztvevő termékeken megtalálható fóliacsíkot visszaküld a kft. címére, valamint megőrzi a vásárlást igazoló blokkot, és nyerés esetén ezt vagy ezeket szintén bemutatja. A nyereményjáték során az alábbi nyereményeket adják át:
Fődíj: 1 darab kétszemélyes, 3 napos szállás és félpanziós ellátás egy magyarországi négycsillagos hotelben, az érintett hotel felajánlásával. Továbbá kisorsolnak 10 darab minőségi borokat tartalmazó borválogatást a felajánló borászat jóvoltából. Kézi sorsolással húzzák ki a nyertesek neveit. A főnyereményt az a pályázó nyeri el, akinek a nevét a sorsolás alatt elsőként kihúzzák. Kérdésem, hogy kinek, és milyen mértékű adót/járulékot kell fizetni ? Válaszukat megköszönöm.