Számlázz.hu: itt a vállalkozások közti fizetési kérelem


Új korszak kezdődött a magyar bankszektorban: a fizetési kérelem általános bevezetése áprilistól lehetővé teszi a fogyasztók és a szolgáltatók részére is, hogy olcsón és egyszerűen intézhessék elektronikus fizetési tranzakcióikat – olvasható a Szamlazz.hu Adó Online-hoz eljuttatott közleményében.

A kedvezményezett egy automatikus üzenetet küld a fizető félnek, amit, ha az utóbbi elfogad, akkor egy azonnali fizetés indításával, egyetlen gombnyomással gyorsan, biztonságosan egyenlítheti ki számláját.

Eddig közel 50 ezer fizetési kérelmet hozott létre a Számlázz.hu, amelyek közül közel 30 ezret el is fogadtak a felhasználók. A tranzakciókat jellemzően két nagy bankon keresztül bonyolították a felek. Április 1-től lejárt a türelmi időszak és minden banknak kötelező jelleggel biztosítani kell a fizetési kérelem lehetőségét. A fizetési kérelem előnye, hogy gyors, biztonságos és csökkenti az emberi hiba lehetőségét. A fizető félnek nem kötelező elfogadnia a kérelmet, dönthet úgy is, hogy elutasítja, vagy egyszerűen csak figyelmen kívül hagyja azt.


Kapcsolódó cikkek

2024. március 21.

Fintech szakértők: a készpénz még jó ideig nem tűnik el

„Mi lesz veled, készpénz?” címmel kerekasztal-beszélgetésre hívta a Számlázz.hu a hazai fintech világ jelentős szereplőit. Azt a kérdést járták körbe a szakértők, hogy eltűnhet-e valaha a készpénz, és ebben a folyamatban milyen szerep jut a fintech cégeknek. Ángyán Balázs (Számlázz.hu, ügyvezető), Dr. Selmeczi-Kovács Zsolt (GIRO Zrt., vezérigazgató), Dr. Horváth Attila (BIG FISH Payment, ügyvezető igazgató) és Dr. Réti Bálint (Magyar Fintech Szövetség, elnökhelyettes) abban mind egyetértettek, hogy a készpénz még jó ideig velünk marad, de egyre nagyobb teret nyernek a digitális megoldások és fontos a fogyasztói edukáció.  
2022. június 29.

Folytatódott a hazai FinTech szektor térhódítása

Mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot.