Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

A korlátolt felelősségű társaságok (főleg a kisebb, illetőleg családi vállalkozások) esetében igen sokszor az egyébként ügyvezetéssel megbízott tag végzi elsősorban (vagy részben) a társaság tényleges munkáját is. Gyakran előfordul, hogy az ügyvezető tag és a társaság azt szeretné, hogy ezeknek az egyéb feladatoknak a végzése munkaviszony keretében történjen (nem mellékszolgáltatásként).
Kérdésem a következő:
A kft. (50%-ot meg nem haladó szavazati joggal bíró) tagja, aki egyúttal a társaság ügyvezetője is (és ügyvezetése nem munkaviszony keretében történik) az APEH álláspontja szerint köthet-e a társasággal egyéb munka végzésére munkaszerződést, ez esetben természetesen – a Gt. 150. § (2) bek. g) pontjára is figyelemmel – felette a taggyűlés gyakorolná a munkáltatói jogokat.
Tekintettel arra, hogy a társasági munkaviszonyok megítélését illetően az APEH-nek már több olyan állásfoglalása és értelmezése volt, mely szakmai körökben is vitát váltott ki, fenti kérdésben saját jogi álláspontomtól függetlenül tájékozódni szeretnék az adóhatóság álláspontjáról, hogy e kérdésben – különböző hírek vagy álhírek miatt – bizonytalan ügyfeleimet teljeskörűen informálhassam, hiszen döntéseik meghozatalakor jelentős szempont ügyük APEH általi megítélése.