Élénkítésre mehet el jövőre a tartalék

Szerző: Ado Online
Dátum: 2018. június 26.
Rovat:

A kormány a tartalékokból adhat lökést a gazdaságnak, például munkaügyi programmal, ha kedvezőtlenre fordul a gazdasági környezet – derül ki Varga Mihály Magyar Időknek adott interjújából.


A következő esztendőben – a céltartalékokkal együtt – 360 milliárd forint áll majd rendelkezésre ahhoz, hogy kezeljük az előre nem kiszámítható események hatásait – mondta Varga Mihály a Magyar Időknek

Ez az összeg elegendő lehet arra, hogy például a vámháború miatti hatásokat tompítsuk, de módot adhat arra is, hogy adott esetben munkaügyi programot indítsunk vagy más módon adjunk lökést a gazdaságnak – tette hozzá a politikus a lapnak adott interjúban.

[htmlbox art_tukor]

 

 


Kapcsolódó cikkek:


Foglalkoztatás egyéb jogviszonyban a Kjt. hatálya alatt
2018. október 13.

A közalkalmazotti törvény hatálya alá tartozó munkáltatók az alárendeltségben történő munkavégzésre csak közalkalmazotti jogviszonyt létesíthetnek, munkaviszonyt vagy más munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem. Ez alól azonban van néhány fontos kivétel.

Brexit: több ezer banki állás áttelepítése várható
2018. október 11.

A brit kormány várakozása szerint több ezer pénzügyi szolgáltatási állás áttelepítése várható Londonból más európai pénzügyi központokba a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) jövő márciusi időpontjáig.