Élénkítésre mehet el jövőre a tartalék

Szerző: Ado Online
Dátum: 2018. június 26.
Rovat:

A kormány a tartalékokból adhat lökést a gazdaságnak, például munkaügyi programmal, ha kedvezőtlenre fordul a gazdasági környezet – derül ki Varga Mihály Magyar Időknek adott interjújából.


A következő esztendőben – a céltartalékokkal együtt – 360 milliárd forint áll majd rendelkezésre ahhoz, hogy kezeljük az előre nem kiszámítható események hatásait – mondta Varga Mihály a Magyar Időknek

Ez az összeg elegendő lehet arra, hogy például a vámháború miatti hatásokat tompítsuk, de módot adhat arra is, hogy adott esetben munkaügyi programot indítsunk vagy más módon adjunk lökést a gazdaságnak – tette hozzá a politikus a lapnak adott interjúban.

[htmlbox art_tukor]

 

 


Kapcsolódó cikkek:


Egyszerűsített foglalkoztatás: előnyök és hátrányok
2019. február 20.

Egyszerűsített foglalkoztatás: előnyök és hátrányok

Átmeneti, pár napos munkák esetén a magas közterhek arra csábíthatják a munkáltatókat, hogy inkább bejelentés nélkül foglalkoztassák munkavállalóikat. Ezt elkerülendő alkotta meg a jogalkotó az egyszerűsített foglalkoztatás szabályait.

Leépít a Magyar Posta
2019. február 18.

A leépítés elsősorban az irányítási-adminisztratív területeket érinti, többségében a fővárosi munkahelyeken.

Felmérik a munkavállalók sztrájkkészségét
2019. február 15.

A követelések megfogalmazása után megkezdte a munkavállalók sztrájkkészségének felmérését a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) keretén belül megalakult Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság - jelentette be a SZEF elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A minimálbér betartását is ellenőrzi a NAV és a Munkaügyi Hatóság
2019. február 15.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei és a Munkaügyi Hatóság területi szervezeti egységei februárban országszerte közösen ellenőrzik, hogy a gazdálkodók betartják-e a 2019. január 1. óta hatályos kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló szabályokat.