Javul az álláskeresők helyzete a gyáriparban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az építőiparban és a gyártás területén nagy a felvételi kedv, a közüzemi szolgáltatásoknál létszámcsökkentés várható.


A ManpowerGroup Munkaerő-piaci Felmérése szerint a munkakeresők lehetőségei 2015 második negyedévében tovább javulnak. A megkérdezett munkaadók 18%-a növekedésére számít, 5%-uk pedig elbocsátást tervez, 75% pedig semmiféle változtatásra nem készül.

A szezonálisan kiigazított adatok alapján a Munkaerő-piaci Mutató értéke +10%, ami a legerősebb 2009 harmadik negyedéve, vagyis a felmérés magyarországi kezdete óta. A munkaadók 18 százaléka létszámbővítést tervez a következő három hónapban, az építőiparban és a feldolgozó iparban a legnagyobb a felvételi kedv.

A legerősebb felvételi kedvet két szektorból, az építőiparból és a gyártás területéről jelezték,
ahol a mutató értéke +20%. Reménykeltő adatok érkeztek a vendéglátóiparból, valamint a közlekedés,
raktározás és kommunikáció területéről, ahol egyaránt +14-+14% a mutató értéke, míg a pénzügyi,
biztosítási, ingatlan és üzleti szolgáltatások területén +13%-on áll a mutató. A köz-és szociális szféra
munkaadói nem terveznek változást, itt a mutató 0%-on áll, a közüzemi szolgáltatások területén viszont
létszámcsökkenéssel számolnak, a mutató értéke -10%.

A teljes felmérés innen letölthető.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Nyáron célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadni

A vállalatoknak már most célszerű részletesen felmérniük, melyik munkavállalójuk hol tart az idei szabadságkeretének felhasználásában, és nyári időszakban célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadniuk. Különösen azokban a szektorokban érdemes erre nagy figyelmet fordítani, ahol a munkaerőhiány miatt fel nem töltött létszámkeretek mellett kell megoldani a működést – figyelmeztet a Trenkwalder.

2024. július 9.

Előkészítő és befejező cselekmény a munkaidő tekintetében

A munkaidő fogalma kulcsfontosságú a munka világában, mivel meghatározza a munkavállaló által elvégzendő munka idejét és ezzel összefüggésben a munkáltató kötelességeit és jogait. A munkajog részletesen szabályozza ezt a kérdést, beleértve az előkészítő és befejező cselekmények munkaidőként való elismerését is.