Javul az álláskeresők helyzete a gyáriparban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az építőiparban és a gyártás területén nagy a felvételi kedv, a közüzemi szolgáltatásoknál létszámcsökkentés várható.


A ManpowerGroup Munkaerő-piaci Felmérése szerint a munkakeresők lehetőségei 2015 második negyedévében tovább javulnak. A megkérdezett munkaadók 18%-a növekedésére számít, 5%-uk pedig elbocsátást tervez, 75% pedig semmiféle változtatásra nem készül.

A szezonálisan kiigazított adatok alapján a Munkaerő-piaci Mutató értéke +10%, ami a legerősebb 2009 harmadik negyedéve, vagyis a felmérés magyarországi kezdete óta. A munkaadók 18 százaléka létszámbővítést tervez a következő három hónapban, az építőiparban és a feldolgozó iparban a legnagyobb a felvételi kedv.

A legerősebb felvételi kedvet két szektorból, az építőiparból és a gyártás területéről jelezték,
ahol a mutató értéke +20%. Reménykeltő adatok érkeztek a vendéglátóiparból, valamint a közlekedés,
raktározás és kommunikáció területéről, ahol egyaránt +14-+14% a mutató értéke, míg a pénzügyi,
biztosítási, ingatlan és üzleti szolgáltatások területén +13%-on áll a mutató. A köz-és szociális szféra
munkaadói nem terveznek változást, itt a mutató 0%-on áll, a közüzemi szolgáltatások területén viszont
létszámcsökkenéssel számolnak, a mutató értéke -10%.

A teljes felmérés innen letölthető.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Új bevándorlási törvény: egyes vezetőket nehéz helyzetbe hozhat

Sok hazai vállalatnak okoz problémát, hogy vezető vagy magas pozícióban lévő külföldi kollégáik papíron igazolt végzettség hiányában az új bevándorlási törvény alapján egy megítélés alá esnek a vendégmunkásokkal, így számos jogi hátrány érheti őket. A BLS-CEE Ügyvédi Iroda szakértője szerint a külföldieket alkalmazó vállalatoknak személyre szabott jogi megoldásokat kell találniuk a törvénymódosítással keletkezett új kihívásokra.

2024. február 19.

Programozók önkéntes munkája könnyítheti meg a fogyatékkal élő emberek munkához jutását

A digitalizáció nem csak a pénzügyi világot alakította és alakítja át, de többek között a karitatív szervezetek munkáját is hatékonyabbá teheti. A Morgan Stanley budapesti munkatársai immár hatodik éve segítenek önkéntes szervezeteknek továbblépni a digitális evolúciójukban. Az elmúlt bő fél évben nemcsak a Mellrákinfo Egyesület honlapját újították meg, hanem a Salva Vita Alapítványnak is kifejlesztettek egy új online platformot, ami megkönnyíti a megváltozott munkaképességű álláskeresők képességeinek felmérését.