Késedelmes diákhitelek: később lép a NAV

Szerző: Ado Online
Dátum: 2017. december 19.
Rovat:

Januártól a felmondott hiteleket a Diákhitelközpont először a Magyar Követeléskezelő Zrt.-nek (MKK) kell átadnia – írja az mno.hu. Az eddig érvényben levő, 2012-ben hozott jogszabály alapján rögtön a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kerültek a problémás ügyfelek, az adóhatóságnak kellett behajtania a tartozást. 


Az új szabályozás szerint később indul el az adóhivatali eljárás azoknak a – kis arányú – hitelszerződéseknek az esetében, amiket a kölcsön felvevői nem tudnak visszafizetni. Erről beszélt a Magyar Nemzetnek Vámosi Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökhelyettese.

[htmlbox art_tukor]

 

Mint mondta, reméli, hogy a követeléskezelő rugalmasabb lesz a követelés behajtása során, a volt hallgatókkal egyedi megállapodásokat köthet, aminek során az adós élethelyzetéhez jobban igazodó megállapodás születhet- írja a lap.


Kapcsolódó cikkek:


Foglalkoztatás egyéb jogviszonyban a Kjt. hatálya alatt
2018. október 13.

A közalkalmazotti törvény hatálya alá tartozó munkáltatók az alárendeltségben történő munkavégzésre csak közalkalmazotti jogviszonyt létesíthetnek, munkaviszonyt vagy más munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem. Ez alól azonban van néhány fontos kivétel.