Meglepően sokat dolgoznak a magyarok


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A heti ledolgozott órák alapján a magyar munkavállalók a világ elitjébe tartoznak a CNN és az OECD felmérése szerint – írja a Napi Gazdaság.


Az egy foglalkoztatott által ledolgozott éves átlagos munkaórák száma alapján készült listán hazánk a nyolcadik, méghozzá előkelő környezetben; hetedik az USA, kilencedik Japán – írja a  CNN Money az OECD közös listája alapján a Napi Gazdaság.

Az összegzés szerint a magyar alkalmazottak több mint kétharmada 39-41 órát dolgozik hetente, és az átlagbér 19 437 dollár. Ez utóbbi adat téves, mert a CNN által citált adat 363 ezer forintos bruttó havi fizetést jelentene, ezzel szemben a KSH adatai szerint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 223 ezer forint volt 2012-ben.

A lista érdekessége, hogy a tíz „legkeményebben dolgozó” állam fele kelet-európai, ezzel szemben a Skandináv országok és a Távol-Kelet erősnek tartott gazdaságai nem szerepelnek a lista élmezőnyében.

A világ 38 országában dolgozó 550 topmenedzser bevonásával készült nemzetközi kutatás, a Globális Versenyképességi Index eredményei szerint lassan véget érhet az egyre alacsonyabb bérköltségek hajszolásával járó lefelé tartó verseny, és a tudásalapú növekedés felé mozdul el a világ feldolgozóipara – írja a lap.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

Budapesten elindult a fiatalokat a munkaerőpiacon segítő Ifjúsági Garancia Plusz program

Budapesten elindult az Ifjúsági Garancia Plusz program, amelynek célja, hogy a fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, inaktivitásban vagy tanulás nélkül, illetve, hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerőpiaci helyzetük javításához – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala csütörtökön.

2024. július 16.

Munkáltatói fizetési felszólítás szabályai

A munkaviszonyból fakadó igények érvényesítésének elsődleges módja a peres eljárás, vagyis a bíróság előtti igényérvényesítés, azonban a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) lehetőséget teremt a munkáltatóknak arra, hogy – bizonyos feltételek fennállása esetén – fizetési felszólítással érvényesítsék igényüket a munkavállalókkal szemben.