Milyen gyakorlati haszna van az új panasztörvénynek?


A Whistleblowing, az EU új visszaélés-bejelentési irányelve, amihez kapcsolódva elméleti szempontokból vizsgálják szakértők a panasztörvény várható következményeit. A Grant Thornton podcastja:

Lehet-e az új kötelezettség valóban szemléletformáló hatással a vállalatokra? Fejlődhet-e általa a vállalati  kultúra Magyarországon? Miben különbözik a Whistleblowing az etikai forródrótoktól? Milyen esetekben lehet mellőzni a bejelentéseket? Mit tehet a vállalat, hogy bizalmas üzleti titkok ne kerülhessenek napvilágra? Mit tudunk a tapasztalatokból leszűrni? Az anonimitás inkább hasznos vagy inkább hátráltató tényező lehet a bejelentéseknél?

Beszélgetőpartnerek Vajna Zsófia a Grant Thornton Hungary HR-vezetője, Kóczé Péter, a Grant Thornton Digital Services vezetője és Helli Imre, bejelentővédelmi ügyvéd.

A podcast a következő linkeken érhető el és a cég nevének feltüntetésével szabadon megosztható:

Kapcsolódó cikkek

2023. december 5.

A Mol adásvételi szerződést írt alá a Waberer’s 15 százalékának megvásárlására

A Mol a Waberer’s 15 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról írt alá megállapodást az Indotek Grouppal. A Mol és a Waberer’s a tranzakcióval egy időben stratégiai együttműködési megállapodást kötött, amellyel szorosabbra fűzik üzleti együttműködésüket a komplex logisztikai szolgáltatások, az alternatív üzemanyagok, az energiahatékonysági fejlesztések és a zöld energiaátmenet területén – jelentette be keddi közleményében a budapesti tőzsdén jegyzett olajipari nagyvállalat.

2023. december 5.

A szálláshelyeken először a szilveszter telítődik, majd a karácsony

Már dübörögnek a szilveszteri foglalások, és a karácsonyi napokra is megindult a kereslet. A trend ugyanaz, mint a korábbi években, vagyis elsőként a szilveszter telítődik, majd a karácsony, utána pedig a két ünnep közötti napok – közölte aktuális foglalási adatai alapján a Szallas.hu.