Duna House: áprilisban folytatódott az ingatlanpiaci felívelés


Tovább folytatódott az ingatlanpiaci felívelés áprilisban: a 11 200 ingatlan-adásvétel az előző hónaphoz képest 1 százalékos, éves összevetésben 65 százalékos növekedés – közölte a saját adatain alapuló tranzakciószám-becslését a Duna House.

Kiemelték, hogy áprilisban az év eddigi legerősebb hónapját zárta az ingatlanpiac. A jelzáloghitel-piacon szintén folytatódott a volumennövekedés.

A cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkája, a Credipass magyarországi adatai alapján áprilisban már 105 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitelt kötöttek, mindez az előző év azonos időszakában mért jegybanki adathoz képest 170 százalékos, az előző hónaphoz mérten 17 százalékos emelkedés – írták.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. november 30.

Bevetésre kész az e-ingatlan-nyilvántartás, megújult a KSH Ingatlanadattára, erős decemberrel zárhat az ingatlanpiac

Megújult és kibővült tartalommal, valamint egy, területi és időbeli összehasonlítást lehetővé tevő lekérdezőfelülettel jelentkezik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Ingatlanadattár című kiadványa. Az ingatlanpiacon, a pénzintézetekben és a hivatalokban is dömpingre számítanak a Duna House és a Credipass szakértői idén decemberben. A befektetők ingatlanvásárlási kedvét az inflációkövető állampapír kivezetése erősítheti a megszokottnál is jobban, míg az otthonteremtési céllal vásárlókat a „városi” csok és a babaváró támogatás nyújtotta lehetőségek motiválják – ismertették várakozásaikat a szakemberek pénteken. Továbbá készen áll a bevezetésre az elektronikus ügyinézést biztosító ingatlan-nyilvántartás, a papíralapú rendszert 2024 decemberére teljes mértékben fölválthatja a digitális nyilvántartás – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, az E-ingatlan nyilvántartás projekt záró rendezvényén.
2023. augusztus 2.

Duna House: 15 százalékkal gyengült a magyar ingatlanpiac júliusban

Júliusban országosan 6107 lakóingatlan-adásvétel történt, amely éves összevetésben 32 százalékos, az előző hónaphoz képest pedig 15 százalékos visszaesést mutat – közölte a saját adatain alapuló tranzakciószám becslését a Duna House szerdán.
2024. március 25.

Duna House: a tavalyinál 7 százalékkal költöttek többet ingatlanvásárlásra az év elején

Országos átlagban a tavalyinál 7 százalékkal többet, csaknem 43 millió forintot fordítottak otthonteremtésre a vásárlók 2024 elején. Az átlagos négyzetméterárak alapján azonban 30 millió forint is elegendő lehet a vizsgált vármegyeszékhelyeken, akár ház, akár lakás legyen is az ingatlancél – közölte a Duna House ingatlanforgalmazó értékesítési adatai alapján hétfőn.