Tavaly 4 százalékkal drágult a foglalkoztatás


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly havonta, átlagosan egy dolgozó foglalkoztatása 310 ezer forintba került, ami kicsivel több mint 4 százalékos éves növekedést jelent – közölte a KSH.


2011-ben a havi átlagos munkaerőköltség az ötvennél több főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a kijelölt nonprofit szervezeteknél 326 ezer forint volt. Ezen belül a közszférára jellemző költségszint 289 ezer forintot, a vállalkozói köré 356 ezer forintot tett ki – közölte honlapján a KSH. A munkaerőköltségből a munkajövedelmek részaránya 74, a szociális költségeké 23, a képzés és más költségelemek részaránya pedig alig 3 százalékos volt. 

A munkajövedelemből a béren kívüli juttatások részaránya átlagosan 7,8 százalékot tett ki; ezen belül a vállalkozások és a költségvetési intézmények között mindössze 0,9 százalékpont eltérés volt, az előbbiek előnyére – olvasható a jelentésben.

A munkaerőköltség átlagosan, egy év alatt – 2010-hez képest – 4,8 százalékkal nőtt. A verseny- és a közszférában a foglalkoztatás reálköltsége – 3,9 százalékos infláció mellett  – lényegében nem változott; előbbiben 0,5 százalékkal nőtt, utóbbiban 0,1 százalékkal csökkent.

A statisztikusok a 2012-es havi átlagos munkaerőköltséget csak megbecsülték: ezek szerint egy dolgozó munkája havi átlagban 310 ezer forintba került, ami kicsivel több mint 4 százalékos éves növekedést jelent.

A munkaerőköltség a dolgozó keresetét, a nyugdíj- és egészségbiztosítás munkáltató által átvállalt terheit, a munkaerő-piaci alapba befizetett összeget, a csökkent munkaképességűek foglalkoztatását szolgáló alapokhoz való hozzájárulást, a különféle természetbeni és szociális juttatásokat, valamint a költségtérítéseket és a továbbképzéssel kapcsolatos költségeket tartalmazza.

A KSH ilyen irányú adatgyűjtése éves gyakoriságú, a legalább 50 főt foglalkoztató cégekre, a költségvetési- és a kijelölt nonprofit szervezetekre terjed ki.

További részletes adatokat itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

Budapesten elindult a fiatalokat a munkaerőpiacon segítő Ifjúsági Garancia Plusz program

Budapesten elindult az Ifjúsági Garancia Plusz program, amelynek célja, hogy a fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, inaktivitásban vagy tanulás nélkül, illetve, hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerőpiaci helyzetük javításához – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala csütörtökön.

2024. július 16.

Munkáltatói fizetési felszólítás szabályai

A munkaviszonyból fakadó igények érvényesítésének elsődleges módja a peres eljárás, vagyis a bíróság előtti igényérvényesítés, azonban a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) lehetőséget teremt a munkáltatóknak arra, hogy – bizonyos feltételek fennállása esetén – fizetési felszólítással érvényesítsék igényüket a munkavállalókkal szemben.