Több mint 500 szakembernek kértek KFI-bértámogatást Koronavírus


Idén 100 munkaadó majdnem 550 magasan képzett szakember részére igényelt már kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) bértámogatást.

A munkahelyek megtartására és új munkavállalók bérére egyaránt igényelhető támogatás az összes ágazatot lefedi, így a teljes nemzetgazdaságot segíti – közölte Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségi oldalán.

A bejegyzés kitért arra is, hogy a járvány első hullámát követően 23 ezer kutató, fejlesztőmérnök, informatikus munkahelyét védte meg a bértámogatás. A kormány más eszközökkel is ösztönözte a KFI-tevékenységet, így tavaly a korábbi 133 milliárd forinthoz képest 43 milliárd forinttal több jutott erre – írta az államtitkár, de egyúttal további bővítést sürgetett, hogy a nemzetgazdaságnak “igazán jó éve legyen”. Schanda Tamás ezzel indokolta a bértámogatási program újraindítását is.

Az ITM január 4-én jelentette be, hogy újra lehet pályázni KFI-bértámogatásra. A 3 hónapra biztosított állami hozzájárulás egy főre eső összegének felső határa havi 318 920 forint. A kérelmeket február 8-ig várják.

(MTI)Kapcsolódó cikkek

2020. szeptember 1.

270 ezer ember kapott bértámogatást

A kormány a munkahelyvédelmi, a kutatás-fejlesztési és a munkahelyteremtő bértámogatással együttesen 270 ezer embernek nyújtott segítséget – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
2020. december 14.

5 milliárd forintért igényeltek ágazati bértámogatást

Eddig mintegy 7 ezer vállalkozás igényelte több mint 50 ezer munkavállalójára az ágazati bértámogatást – jelentette be hétfőn Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.