Drágul a csomagfeladás a postán


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Posta 2019. július elsejétől több belföldi – és nemzetközi csomagtermék díjszabását módosítja – olvasható a Magyar Posta honlapján.

Az Európai Unió országaiba tartó csomagküldemények feladási díja nem változik, így a díjmódosítás a küldeményforgalom jelentős részét nem érinti.

A lakossági csomagtermékeket illetően az MPL Postacsomag ára marad a legalacsonyabb, 2 kilogrammos súlyig 1550 forintról 1630 forintra változik, azaz mindössze 80 forinttal kerül majd többe 2019. július elsejétől. Az MPL Üzleti Csomag esetében, szintén 2 kilogrammos súlyhatárig, 70 Ft-os emelés lesz, azaz 1790 forint helyett 1860 forint lesz a háznál kézbesítés díja.

A Magyar Posta a csomagautomatákra küldött csomagok esetében a korábbiaktól eltérően súlykategóriánként differenciálja az árakat, annak érdekében, hogy optimalizálja az automaták kihasználtságát. 2 kg-ig a szolgáltatás díja továbbra is 890 Ft marad, viszont a magasabb súlykategóriáknál ennél valamennyivel több, 10 kg-ig 1 030 Ft, 20 kg-ig pedig 1 340 Ft lesz.

Változik a népszerű törékeny és terjedelmes extraszolgáltatások árazása is. A továbbiakban a két szolgáltatás díjazásában elválik egymástól: a törékeny felár 100%-ról, 75%-ra csökken, valamint többletszolgálatásként bevezetjük az időgaranciát. Az intézkedés célja a piaci gyakorlatnak megfelelő moduláris árazás irányába való elmozdulás.

A belföldi árakkal párhuzamosan változnak egyes nemzetközi csomagszolgáltatási díjak is. Július elsejétől az Európai Unión kívüli országok esetén változnak az árak: a nemzetközi EMS gyorsposta – ami világ 114 országába időgarantált csomagkézbesítést nyújt – átlagosan 6,4 százalékkal nő, míg a nemzetközi postacsomag esetében az áremelés átlagos mértéke 1,5 százalék. Az Európai Unió országaiba tartó csomagküldemények feladási díja változatlan marad, így a változás a küldeményforgalom jelentős részét nem érinti.

(posta.hu)


Kapcsolódó cikkek

2019. január 31.

Visszaélnek a Magyar Posta nevével

Ismeretlenek visszaélnek a Magyar Posta nevével, nyereményeket ígérnek, személyes adatokat kérnek – hívta fel a figyelmet a társaság.
2019. február 18.

Leépít a Magyar Posta

A Magyar Posta az üzemi tanáccsal előzetesen egyeztetve döntött arról, hogy 2019 tavaszán újabb csoportos, mintegy 300 fős létszámcsökkentést hajt végre a bürokráciacsökkentés folytatásaként, a leépítés elsősorban az irányítási-adminisztratív területeket érinti, többségében a fővárosi munkahelyeken – közölte a társaság.