Extra szabadnap jár a nemdohányzóknak

Szerző: Ado Online
Dátum: 2018. május 22.
Rovat:

Szabadnappal jutalmazzák a nemdohányzókat a szentesi önkormányzati cégeknél, intézményeknél.


Évente egy szabadnapot kapnak azok, akik soha nem gyújtanak rá, és szentesi önkormányzati intézménynél vagy gazdasági társaságnál dolgoznak – írja a delmagyar.hu.

Erről nemrég határoztak a városházán. Az önkormányzatnál megvizsgálták a törvényi rendelkezéseket, és arra jutottak, nincs akadályaannak, hogy a munkavállaló kezdeményezésére ilyen kedvezményt biztosítson egy munkáltató. 

A cégvezetők tapasztalatai senki nem akart a lehetőséggel visszaélni. Igaz, erre nem is lenne mód, hiszen mindenkit személyesen ismernek, tudják, ki dohányzik, és ki nem. Bár a kezdeményezés részben az egészséges életmódra igyekszik ösztönözni az embereket, volt, amelyik munkavállaló kijelentette, neki egy szabadnap nem ér annyit, hogy letegye a cigarettát. Aki menet közben mégis felhagy a káros szenvedéllyel, megkapja a szabadnapot – írja a delmagyar.hu.

[htmlbox Tb_Kommentár]

 

 


Kapcsolódó cikkek:


Megéri-e a Nők 40?
2019. január 18.

Megéri-e a Nők 40?

Az a nő, aki élt a nyugdíjkedvezménnyel, és nyugdíjba vonult, természetesen folytathat kereső tevékenységet, méghozzá előnyös feltételek között.

Januártól márciusig nyugdíjelőleget fizetnek
2019. január 17.

Év elején, azaz a 2019. január 1. és a márciusi valorizációs szorzószámok közötti időszakban benyújtott nyugdíjigények esetén nyugdíjelőleg megállapítása történik a nyugdíj összegének végleges kiszámításához szükséges valorizációs szorzószámok megjelenéséig.

Nyugdíjas munkavállalók: ezek az aktuális feladatok
2019. január 16.

Számos tévhit kering az interneten a nyugdíjas munkavállalók 2019-es foglalkoztatásával kapcsolatosan, ami miatt akár helytelen következtetéseket is levonhatunk. Mivel ennek jó volna elejét venni, cikkünkben áttekintjük a vonatkozó szabályokat.

Adóemelések jöhetnek Spanyolországban
2019. január 14.

A spanyol kormány rekordnak számító, a tavalyinál 9,5 százalékkal több, mintegy 227,3 milliárd euró adóbevétellel számolva fogadta el idei költségvetési tervezetét pénteki ülésén Madridban.