Ötszörözik az anyasági támogatást

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. május 7.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mostani 64 ezerről 300 ezerre nőhet az első gyermek születésekor járó anyasági támogatás – írja a Magyar Nemzet.


A család az első babánál veszi meg a kelengyét, a kiságyat és a babakocsit, ami jelentős anyagi terhet jelent a fiatal pároknak. Jelenleg a szülés után alanyi jogon, egyszeri juttatásként járó anyasági támogatás összege 64 125 forint, ez emelkedne közel ötszörösére, akár 300 ezer forintra – mondta a lapnak Révész Máriusz, aki a kormány demográfiai programjának kidolgozásáért felel.

A fideszes politikus elmondta: a program része a lakhatási gondok enyhítése érdekében a szocpol és a használt lakásokra járó félszocpol bevezetése, kiterjesztése.

További részleteket itt talál.

               

Kapcsolódó cikkek:


Haladékot adott a NAV a járuléktartozóknak
2021. február 22.

Március 10-ig még rendezhető az elmaradás, így több mint három hét haladékot nyernek járulékügyük intézésére azok, akiknek a törvény alapján érvénytelenné válna a taj-száma.

Így számíthat a nyugdíjnál a megbízási szerződés
2021. február 22.

Elmondjuk, mikor és hogyan számít bele a megbízási díj a nyugdíj összegébe, mi történhet a megbízási jogviszonnyal a nyugdíj megállapításakor, és miként lehet nyugdíj melletti keresőtevékenységet végezni megbízási jogviszony keretében.