Sok pénztártag számláját zárolták


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csaknem 422 ezer pénztártag nem azonosította magát, így számláikat zárolták – írja hétfői számában a Magyar Nemzet.


A nyilatkozattételre kötelezett önkéntes nyugdíj-, egészség-, illetve önsegélyező pénztártagok mintegy ötöde nem azonosította magát tavaly év végéig, így a pénzmosás megakadályozását célzó törvény értelmében számlájukat zárolták – írja a lap.

Ez azt jelenti, hogy ameddig nem igazolják személyesen magukat a pénztáránál, addig nem indíthatnak utalást számlájukról. Megtakarításaikat az igazolás elmulasztása nem veszélyezteti.

A vezető tisztségviselő felelőssége

A kézikönyv bemutatja a legfontosabb polgári jogi szabályokat, a polgári jogi felelősség alapjait és a jogágakon átívelve, közérthetően összefoglalja a téma által érintett különböző területek szabályozását is. 

További információ és megrendelés >>


Kapcsolódó cikkek

2024. június 26.

Jön a Komplex Jogviszony-Nyilvántartás

Egyszerűsítheti a jogviszonyok mindennapi ügyintézését az adóhatóság vezetésével működő konzorcium uniós támogatással létrejövő fejlesztése, a Komplex Jogviszony-Nyilvántartás (KJNY) – közölte a NAV.

2024. június 24.

Mit jelent a nyugdíjelőleg?

Sokaknak nyugdíj-igényük benyújtása után először nyugdíjelőleget állapítanak meg. Az ezzel kapcsolatos rendelkezéseket a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny.) tartalmazza.