A tiltás ellenére lehet online fogadni


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A betiltott és elérhetettlenné tett online szerencsejáték oldalak túlnyomó többsége ugyanúgy működik, mint korábban. A NAV tiltó rendelete egyelőre nem hatékony – írja a Világgazdaság.


A rendelet nyomán eddig 69 oldalt tiltottak be és 26-ot tettek elérhetetlenné, az online szerencsejáték oldalak többsége mégis működik.

A szerencsejáték-törvény módosításával elvileg csak a Szerencsejáték Zrt. bonyolíthat online sportfogadást. Ehhez a rivális oldalakat véglegesen kellene blokkolni, az adóhatóság viszont csak 90 napig képes erre. Ha az oldal ezalatt nem áll le, az időtartam később meghosszabbítható.

Az áfa-kötelezettség keletkezésének időpontja és a teljesítés helye

Áfa kiskönyvtárunk negyedik része két kucsfontosságú területet dolgoz fel: az adófizetési kötelezettség keletkezésének időpontjára vonatkozó szabályokat, illetve a teljesítési hely szabályrendszerét. A kiadvány a jogszabályi rendelkezések részletes, magyarázatokkal tűzdelt ismertetésén túl számos példával segíti a jogalkalmazókat.

További információ és megrendelés >>

A NAV ezért folyamatosan megújítja majd a 90 napos tiltásokat, pedig korábban az volt a cél, hogy csak azokat az oldalakat blokkolják majd, amelyek nem kapnak állami koncessziót. Ezt állami pályázaton lehetett volna elnyerni, de ilyen pályázat végül nem lesz – írja a Világgazdaság.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Árfolyam az áfában (II. rész)

Az Áfa tv. az euróban megadott értékhatárok forintosítására bizonyos esetekben fix árfolyam alkalmazását írja elő, más esetekben évenként változik az alkalmazandó árfolyam.