Dohányt fogott a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint ötmillió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát és vágott dohányt foglaltak le a rendőrök és a pénzügyőrök Nyíregyházán – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


Fülöp Gergely elmondta, hogy a főkapitányság bűnügyi osztályának, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak a munkatársai egy gépkocsival közlekedő társaságot igazoltattak a nyírségi nagyvárosban, s az autóban, valamint a sofőrnél tartott házkutatás során összesen 4330 doboz cigarettát és 15,5 kilogramm vágott dohányt foglaltak le.

Az őrnagy hozzátette, hogy a helyszín biztosítása közben a rendőrök igazoltattak egy a lakáshoz érkező máriapócsi férfit is, akinek a kocsijából 68 kilogramm vágott dohány került elő.

Az ügyben költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt a további vizsgálatot a NAV folytatja.

(Forrás: MTI)

Az áfa-kötelezettség keletkezésének időpontja és a teljesítés helye

Áfa kiskönyvtárunk negyedik része két kucsfontosságú területet dolgoz fel: az adófizetési kötelezettség keletkezésének időpontjára vonatkozó szabályokat, illetve a teljesítési hely szabályrendszerét. A kiadvány a jogszabályi rendelkezések részletes, magyarázatokkal tűzdelt ismertetésén túl számos példával segíti a jogalkalmazókat.

További információ és megrendelés >>


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.