Éjszakáznak a revizorok


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Taxival járnak szórakozni a revizorok az adózási fegyelem javítása érdekében – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.


Szórakozóhelyekre járnak, taxiba ülnek ezután az adóhivatal revizorai. A hatósági személyek – mostani ellenőrzés-sorozatukban – az éjszakai élet legkülönfélébb résztvevőit is felkeresik, az esti órákban és a hét végén ugyanis sok az adóügyi visszaélés – olvasható a lap hétfői számában.

A tavaly húsvétkor végzett ellenőrzések tapasztalatai alapján a reggel nyolctól kora délutánig tartó időszakban az árusok, kereskedők háromnegyede átadta vevőinek a vásárlást igazoló nyugtát; az arány késő délután, s különösen az esti órákban látványosan romlott, ekkor minden második boltban elmaradt a számlaadás – ezért indította mostani akcióját a NAV.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A Complex Kiadó kreditpontot érő kiadványai

A szórakozóhelyek némelyikén a pultosok szinte alig adnak nyugtát, a felszolgálók, a csaposok nemegyszer bejelentés nélkül dolgoznak – ismerteti az ellenőrzések eddigi tapasztalatait a Magyar Nemzet.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 17.

Szponzori támogatások a sportban – társasági adó szemmel

2024 nyarán több olyan rangos sportesemény is megrendezésre kerül, amely nemcsak a sportközvetítések nézőit hozza lázba, hanem az esetleges támogatók, szponzorok számára is érdeklődésre tarthat számot. A jelentős marketingérték, amelyet ezek a rendezvények magukban hordoznak, azzal jár, hogy a gazdasági élet szereplői előszeretettel támogatják az adott sportág keretein belül működő sportszervezeteket, illetve sportköztestületet. Mindez természetesen adóvonzattal is jár – ennek kérdéskörét járjuk körül a társasági adó tekintetében.

2024. július 15.

Egy percig se vegyük be, hogy a tranzakciós illeték emelése nem érinti az ügyfeleket

A hétfői kormányinfón Gulyás Gergely miniszter bejelentette, hogy a kormány megemeli a pénzügyi tranzakciós illetéket. Az állami elvonás mértéke 2024. augusztus 1-től a nem készpénzes tranzakcióknál 0,45 százalékra, de maximum 20 ezer forintra emelkedik (eddig 0,3 százalék és maximum 10 ezer forint volt), míg a készpénzt érintő tranzakciók esetében a korábbi 0,6-ról 0,9 százalékra nő.