Éjszakáznak a revizorok


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Taxival járnak szórakozni a revizorok az adózási fegyelem javítása érdekében – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.


Szórakozóhelyekre járnak, taxiba ülnek ezután az adóhivatal revizorai. A hatósági személyek – mostani ellenőrzés-sorozatukban – az éjszakai élet legkülönfélébb résztvevőit is felkeresik, az esti órákban és a hét végén ugyanis sok az adóügyi visszaélés – olvasható a lap hétfői számában.

A tavaly húsvétkor végzett ellenőrzések tapasztalatai alapján a reggel nyolctól kora délutánig tartó időszakban az árusok, kereskedők háromnegyede átadta vevőinek a vásárlást igazoló nyugtát; az arány késő délután, s különösen az esti órákban látványosan romlott, ekkor minden második boltban elmaradt a számlaadás – ezért indította mostani akcióját a NAV.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A Complex Kiadó kreditpontot érő kiadványai

A szórakozóhelyek némelyikén a pultosok szinte alig adnak nyugtát, a felszolgálók, a csaposok nemegyszer bejelentés nélkül dolgoznak – ismerteti az ellenőrzések eddigi tapasztalatait a Magyar Nemzet.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.