Élettárs is kaphat SZÉP Kártyát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Széchenyi Pihenő Kártyára vonatkozó kormányrendelet kibővíti azt a közeli hozzátartozói kört, akik társkártyát kaphatnak, vagyis e téren előnyösebb lesz ez a cafeteria-elem, mint az üdülési csekk.

A Széchenyi Pihenő Kártyára vonatkozó kormányrendelet szerint a munkavállalók közeli hozzátartozói is kaphatnak társkártyát, mellyel – csakúgy, mint az üdülési csekk esetében – költhetnek a dolgozói keretből.

Közeli hozzátartozónak a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 685. § b) paragrafusa alapján a házastárs,testvér, szülő, gyermek, nagyszülő, unoka, örökbefogadott gyermek, mostoha gyermek, nevelt gyermek, örökbe fogadó szülő, mostohaszülő, nevelőszülő és bejegyzett élettárs számít.

Újdonság, hogy a rendelet – kifejezetten ehhez a kártyához kapcsolódva – kibővíti az eddig megszokott, PTK-ból ismert közeli hozzátartozói kört, így a társkártyára az élettársak is jogosultak lesznek, nem csak az ún. bejegyzett, vagyis azonos nemű élettársak – hívja fel a figyelmet Fata László, cafeteria-szakértő.

További részletek a Napi Gazdaság cikkében.

Forrás: Napi gazdaság


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 21.

Hamis mosószert terjesztő céget buktatott le a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti pénzügyi nyomozói egy több ezer tonna mosószerrel „ügyeskedő” elkövető felelősségre vonását kezdték meg iparjogvédelmi jogok megsértése miatt, és egy börtön elől bujkáló nőt is megtaláltak.

2023. szeptember 21.

NAV: érkeznek az adószámla-értesítők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig megküldi az adószámla-értesítőket magánszemély és egyéni vállalkozó ügyfeleinek, az adószámla-egyenlegéről csak az kap értesítést, akinek ötezer forintnál több tartozása, vagy ezer forintnál több túlfizetése van, illetve 2022-re késedelmi pótléka keletkezett – közölte az adóhatóság csütörtökön.