Élettárs is kaphat SZÉP Kártyát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Széchenyi Pihenő Kártyára vonatkozó kormányrendelet kibővíti azt a közeli hozzátartozói kört, akik társkártyát kaphatnak, vagyis e téren előnyösebb lesz ez a cafeteria-elem, mint az üdülési csekk.

A Széchenyi Pihenő Kártyára vonatkozó kormányrendelet szerint a munkavállalók közeli hozzátartozói is kaphatnak társkártyát, mellyel – csakúgy, mint az üdülési csekk esetében – költhetnek a dolgozói keretből.

Közeli hozzátartozónak a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 685. § b) paragrafusa alapján a házastárs,testvér, szülő, gyermek, nagyszülő, unoka, örökbefogadott gyermek, mostoha gyermek, nevelt gyermek, örökbe fogadó szülő, mostohaszülő, nevelőszülő és bejegyzett élettárs számít.

Újdonság, hogy a rendelet – kifejezetten ehhez a kártyához kapcsolódva – kibővíti az eddig megszokott, PTK-ból ismert közeli hozzátartozói kört, így a társkártyára az élettársak is jogosultak lesznek, nem csak az ún. bejegyzett, vagyis azonos nemű élettársak – hívja fel a figyelmet Fata László, cafeteria-szakértő.

További részletek a Napi Gazdaság cikkében.

Forrás: Napi gazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. július 22.

Ezért nem adómentes a borravaló

Az adómentes borravaló gyakorlati megvalósulásának jelenleg két alapvető akadálya van – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Jelenleg csak a felszolgálónak készpénzben adott borravaló adómentes.

2024. július 19.

Orbán Trump ígérete nyomán adómentessé tenné a borravalót

Orbán Viktor miniszterelnök figyelemre méltónak tartja Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt javaslatát a borravaló adómentességéről, és Magyarországon sem látja annak szükségét, hogy a borravalót adóztassák.