Érdemi adó- és járulékcsökkentés kell


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

– Érdemi adó- és járulékcsökkentésre van szükség – közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn azt követően, hogy közgazdászokkal egyeztetett.

A kormány jelentős átrendezést, adó-, járulék- és foglalkoztatási reformot fog javasolni – tette hozzá. A kormányfő kiemelte: érdemi változásra és a mértékek jelentős korrekciójára van szükség.

A miniszterelnök szavai szerint a jelenlévők között abban nem volt vita, hogy elsősorban a munkára rakodó terheket kell csökkenteni.

Gyurcsány Ferenc elmondta: a közgazdászok mindegyike azt javasolta, hogy hosszabb időszakra, 3-4 évre kell gazdasági- és társadalompolitikai programot alkotni, s hogy a kormány a választásoktól függetlenül mutassa be az ország számára a lehetőségeket és a tennivalókat.

Ebben a periódusban, azért, hogy több lélegzethez jusson a gazdaság, érdemben kell csökkenti az újraelosztás és az adócentralizáció mértékét, ez pedig kiadáscsökkentést igényel – közölte Gyurcsány Ferenc.

Az elindítandó változássorozat célja, hogy Magyarország ebből a felfordulásból ne vesztesként, hanem győztesként jöjjön ki – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint a felszólalók mindegyike egyetértett ezzel.

A kormányfő közölte: a cél elérésének alapvető eleme, hogy megváltozzon a foglalkoztatás több feltétele, emellett pedig folyamatosan biztosított legyen az ország hosszú távú finanszírozhatósága és stabilitása.

Az egyik résztvevőt idézve Gyurcsány Ferenc azt mondta: fel kell oldani az elmúlt egy évtized Magyarországra jellemző ellentmondását, azt, hogy ami gazdaságpolitikailag szükséges lett volna, az sok esetben társadalompolitikailag, politikailag nem volt lehetséges.

A miniszterelnök megismételte korábbi kijelentését, mely szerint a kormány átfogó programot készít, s ez tekintettel lesz arra, hogy Magyarországnak egyensúlyi pályán kell maradnia.

Forrás: Kormányszóvivő.hu


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik – mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2023. szeptember 25.

A Booking-botrány mélyére ás a Gazdasági Versenyhivatal

Még korántsem került pont a Booking-ügy végére. A Gazdasági Versenyhivatal augusztus 24-én indította el gyorsított ágazati vizsgálatát az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán. A vizsgálati jelentéstervezet elkészítésének eredeti határideje 2023. szeptember 24-én járt volna le, de a hatóság ezt egy hónappal meghosszabbította, mivel a piaci folyamatok teljes feltárásához és értékeléséhez további időre van szükség.