Hatékonyabbak az áfaellenőrzések


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV által vizsgált áfa-ügyletek harmada szabálytalan; az esetek összesen 1700 milliárd forintról szólnak – írja a Magyar Nemzet.


Idén tízből átlagosan három áfavizsgálatban talált szabálytalanságot az adóhivatal, két éve az arány még 22 százalékos volt – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában. Az elmúlt két és fél év áfaügyei – büntetésekkel együtt – több mint 1700 milliárd forintról szóltak.

A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a jogsértések visszaszorítása Európában is nagy szerepet kap: becslések szerint az unióban tevékenykedő áfacsalók évente nagyjából 80-90 milliárd eurós kárt okozhatnak.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

Orbán Trump ígérete nyomán adómentessé tenné a borravalót

Orbán Viktor miniszterelnök figyelemre méltónak tartja Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt javaslatát a borravaló adómentességéről, és Magyarországon sem látja annak szükségét, hogy a borravalót adóztassák.

2024. július 17.

Szponzori támogatások a sportban – társasági adó szemmel

2024 nyarán több olyan rangos sportesemény is megrendezésre kerül, amely nemcsak a sportközvetítések nézőit hozza lázba, hanem az esetleges támogatók, szponzorok számára is érdeklődésre tarthat számot. A jelentős marketingérték, amelyet ezek a rendezvények magukban hordoznak, azzal jár, hogy a gazdasági élet szereplői előszeretettel támogatják az adott sportág keretein belül működő sportszervezeteket, illetve sportköztestületet. Mindez természetesen adóvonzattal is jár – ennek kérdéskörét járjuk körül a társasági adó tekintetében.