Körözött adócsalókat fogott el a rendőrség


 Spanyolországban, Ausztriában és Magyarországon bujkáló adócsalókat, három Top 50-es körözött férfit fogtak el a rendőrök az idén – közölte a police.hu szerdán.

Azt írták, a három férfit Hajdú-Bihar vármegyében elkövetett adócsalások miatt ítélték több év letöltendő szabadságvesztésre. Az ítélethirdetést követően szöktek meg a rájuk kiszabott büntetés elől, és ketten magyar okmányaik helyett hamis román iratokkal bujkáltak.

Az elfogásukra a büntetésük elévülése előtt két évvel került sor. J. Györgyöt áprilisban Egerben, Sz. Zoltánt Spanyolországban fogták el, ők ketten megkezdték szabadságvesztésük letöltését. Társukat, P. Lászlót Bécsben fogták el október 20-án, jelenleg kiadatási őrizetben van – jelezte a rendőrség.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2020. december 18.

Adócsaló bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat Somogyban

Vádat emeltek egy bűnszervezet kilenc tagja ellen, akik egy adóelkerülésre létrehozott céghálózattal 320 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az államnak 2017-2018-ban – közölte a Somogy Megyei Főügyészség.
2021. március 10.

Adócsaló bűnszervezet tagjait ítélték el 

A Kaposvári Törvényszék három és tizenkét év közötti szabadságvesztésre ítélte a napokban annak a bűnszervezetnek a tagjait, akik több mint félmilliárd forint adót csaltak el egy céghálón keresztül – közölte a Somogy Megyei Főügyészség.
2023. augusztus 14.

Adócsaló festő és mázolót fülelt le a NAV

Összesen csaknem 35 millió forint adóhiányt, késedelmi pótlékot és bírságot kellett befizetnie egy festő és mázoló egyéni vállalkozónak, aki trükközni próbált a kata szabályokkal – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.