Nincs menekvés APEH elől


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A cégbejegyzéstől számított kilencven napon belül kell elvégeznie az adóhatóságnak azokat az ellenőrzéseket, amelyek az újonnan alakult társaságokat érintik – derül ki az APEH elnökének utasításából.

Az idén kiemelten vizsgálja az adóhatóság az új társaságokat, az irányelv szerint ötödüket biztosan ellenőrzik majd. Az utasítás szerint az új bejegyzésű cégek közül az ellenőrzésre jelölteket kockázatelemzéssel jelölik ki. Különösen esélyesek a figyelemre azok a cégek, ahol a tulajdonosok, vezető tisztségviselők olyan cégben töltöttek be vezető szerepet korábban, amely köztartozás kiegyenlítése nélkül szűnt meg, jelentős összegű adóhiányt halmozott fel, felfüggesztették, törölték az adószámát.

Vizsgálatra számíthatnak azok is, akik korábbi cégüknél feketén foglalkoztatták alkalmazottaikat, és emiatt az adóhatóság üzletbezárással, tevékenységfelfüggesztéssel büntette őket, valamint azok, akiknek visszavonták egyéni vállalkozói igazolványukat valamilyen kötelezettségük elmulasztása miatt. Az akció célja a notórius csalók gazdaságba való visszatérésének megakadályozása.

Forrás: Napi Online


Kapcsolódó cikkek

2024. július 22.

Ezért nem adómentes a borravaló

Az adómentes borravaló gyakorlati megvalósulásának jelenleg két alapvető akadálya van – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Jelenleg csak a felszolgálónak készpénzben adott borravaló adómentes.

2024. július 19.

Orbán Trump ígérete nyomán adómentessé tenné a borravalót

Orbán Viktor miniszterelnök figyelemre méltónak tartja Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt javaslatát a borravaló adómentességéről, és Magyarországon sem látja annak szükségét, hogy a borravalót adóztassák.