Pankucsi: a munkahelyvédelmi akció sikeres


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén az érvényesített adókedvezmények összege szeptember végéig 92 milliárd forintot tett ki.


A munkahelyvédelmi akció az utóbbi idők legnagyobb olyan adócsökkentése, amelynek fő célja az állások megóvása, a foglalkoztatás ösztönzése – mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyi helyettes államtitkáraa Magyar Nemzetnek.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy tavaly 97 milliárd forintot hagyott a munkahelyvédelmi akció a versenyszférában, az idén az érvényesített adókedvezmények összege szeptember végéig 92 milliárd forintot tett ki, így az akció két éve alatt összesen 220 milliárd forinthoz juthatnak a vállalkozói szféra résztvevői.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 26.

Opten: figyelmeztető jelek mutatkoznak az építőiparban

A 2023-as év minimális cégszámcsökkenéssel zárult az építőiparban. Az alapítások száma mélypontra süllyedt, ötezer alá csökkent, míg a megszűnések száma már ötezer felett volt. Az építőipari szektorban tevékenykedő egyéni vállalkozások többsége kiváró álláspontot foglalt el, s minden hatodik vállalkozó ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét.