Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Egy 2002 június 19-én  született diák, egy Szlovákiai egyetem nappali tagozatos hallgatója,  melyről hivatalos, az egyetem által kiállított igazolással rendelkezik. A képzések egy része Varsóban (kihelyezett tanszék) vannak, illetve online  módon is történik oktatás.

A hallgató magyarországi lakcímmel rendelkezik, és Magyarországon tartózkodik, szükség esetén jár ki a képzésekre, vizsgákra. A Hallgató rendelkezik magyarországi diákigazolvánnyal. 

Kérdésünk arra irányul, jól értelmezzük-e, hogy ha a hallgató Magyarországon átalányadózó egyéni vállalkozást indít, (természetesen magyarországi munkavégzéssel) ebben az esetben megfelel az alábbiaknak, és így 2.668.000 Ft bevételig szja, szochó és TBK fizetési kötelezettsége nulla forint? :

„nemzeti köznevelésről szóló törvény, valamint a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény szerinti közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben, az Európai Gazdasági Térség tagállamában vagy Svájcban közép- vagy felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében folytat tanulmányokat.”

Amennyiben jól értelmezzük, kell -e fizetnie a vállalkozás elindítása után Magyarországon az egészségügy szolgáltatási járulékot?  (jelenleg fizeti  havonta Magyarországon a járadékot)

Válaszukat előre is köszönöm!