Szlovákia: emelkedik a társasági adó


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jövőre 19-ről 23 százalékosra emelkedik a társasági adó Szlovákiában.


A jövő évtől 23 százalékos társasági nyereségadót kell fizetniük a Szlovákiában működő cégeknek – jelentette be Robert Fico szlovák kormányfő az úgynevezett Fejlesztési és szolidaritási tanács ülését követően Pozsonyban.

A vállalatok Szlovákiában jelenleg 19 százalékos adót fizetnek. A jövő évtől tervezett adókulcs emeléstől 366 millió euró többletbevételt remél a kormány.

A költségvetés konszolidációja kapcsán előre jelzett intézkedések sorában – sajtóértesülések szerint – Robert Fico a magasabb bevételűek jövedelemadójának megemelésével is számol. Az eddig nyilvánosságra került elképzelések szerint az érintettek adókulcsa is 23 százalékra emelkedne. A „magas jövedelem” küszöbe, vagyis az az összeg amely felett már a magasabb adókulcsot érvényesítenék, 3000 euró lenne.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. december 6.

Bejelentett részesedés és társasági adó

A Tao tv. tartalmazza a bejelentett részesedés fogalmát, mely, lehetővé teszi, hogy az érintett üzletrészek nyereséggel történő értékesítése után ne keletkezzen adófizetési kötelezettség.