Váratlanul csökkentek az áfabevételek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Márciusban általános forgalmi adóból 63,6 milliárd forint bevétele keletkezett a költségvetésnek, ami az egy évvel korábbinál 4,1 milliárd forinttal, 6 százalékkal alacsonyabb, a csökkenésben a visszautalások nagy összege játszott szerepet – közölte Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.


A kiutalások a 2011. évet érintő revízió, illetve az ellenőrzések befejezésével kiutalható összegek növekedése miatt ugrottak meg márciusban – közölte Banai Péter Benő.

Az NGM államháztartási adataiból kitűnik: az idei első 3 hónapban az áfa-bevételek mintegy 534 milliárd forintot értek el, ami az éves előirányzat 19,6 százaléka.

Az államháztartás első három havi hiánya – az önkormányzatok egyenlege nélkül – 517,5 milliárd forint volt – közölte hétfőn a Nemzetgazdasági Minisztérium.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik – mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2023. szeptember 25.

A Booking-botrány mélyére ás a Gazdasági Versenyhivatal

Még korántsem került pont a Booking-ügy végére. A Gazdasági Versenyhivatal augusztus 24-én indította el gyorsított ágazati vizsgálatát az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán. A vizsgálati jelentéstervezet elkészítésének eredeti határideje 2023. szeptember 24-én járt volna le, de a hatóság ezt egy hónappal meghosszabbította, mivel a piaci folyamatok teljes feltárásához és értékeléséhez további időre van szükség.