320 fölött ragadt be a forint


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Péntek reggel is 320-as euróárfolyam szintje fölött található a forint.


Gyengült csütörtök estéről péntek reggelre a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon. Csütörtök este hétkor az euró árfolyama 322,69 forint volt, péntek reggel hétkor 323,38 forint.

A dollár jegyzése 277,92 forintról 278,08 forintra, a svájci franké 311,80 forintról 317,26 forintra, a japán jené 2,3809 forintról 2,3876 forintra nőtt.

Az euró 319,79 forinton kezdte a napot csütörtökön és kora délelőtt, a svájci jegybank bejelentése előtt még erősödött is valamelyest. Napközben az árfolyam 318,66 és 327,60 forint között alakult. Az euró csütörtöki legmagasabb jegyzése a forint új történelmi árfolyammélypontja is lett egyúttal. Az előző csúcs a 2012 január eleji 324,27 forint volt. A gyengülés a svájci jegybank nemzetközi devizapiacokat megrendítő, váratlan intézkedése miatt történt.
(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Rangos nemzetközi turisztikai díjakat hozott a kínai újév Magyarországnak

Kínától, az egyik legfontosabb küldőországtól öt jelentős szakmai elismerésben részesült a magyar turisztikai szektor. A kínai National Geographic Travel a legminőségibb úti célok között ajánlja Magyarországot, a Voyage Magazine pedig az Év új feltörekvő desztinációjának választotta hazánkat. Emellett az ország vezető turisztikai médiuma, valamint a legnagyobb szálláshelyfoglaló platformja több kategóriában is a legjobbak közé sorolta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) országimázsépítő és forgalomösztönző tevékenységét.

2024. február 21.

Új rendelet az élelmiszer-infláció kezelésére

Valószínűleg a legtöbben találkoztunk már olyan helyzettel, amikor megvettük kedvenc csokoládénkat az élelmiszerboltban, majd otthon felbontva meglepődve tapasztaltuk, hogy a csokoládé mérete és súlya csökkent, miközben a csomagolás és az ár változatlan maradt. Ezt a jelenséget angolul shrinkflation-nek, magyarosítva „zsugorflációnak” nevezik, amely nem csak a csokoládénál, hanem bármilyen előre csomagolt terméknél előfordulhat. A jelenség csökkentése, megelőzése, illetve a fogyasztók megfelelő tájékoztatása érdekében a magyar kormány elfogadta az 1/2024. (I. 9.) Korm. rendeletet, amely 2024. február 1. napján lépett hatályba.