40 év felett is kérhető lenne a Diákhitel 3

Szerző: Ado Online
Dátum: 2016. augusztus 9.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója szerint elképzelhető, hogy bevezetik a Diákhitel 3-at – idézi a Magyar Nemzetet az Index. 


Az új diákhitel konstrukciót várhatóan OKJ-s képzésekre is fel lehet majd venni és a kölcsön akár a 40. életév felett is igényelhető lesz. 

[htmlbox Áfás rendezvény]

 

Bugár Csaba a lapnak elmondta, hogy 2001 óta 20 ezer szerződést kellett felbontaniuk a törlesztések elmaradása miatt. Jelenleg is mintegy 3 ezer adós nem fizeti a törlesztőrészleteket. 

Az elmúlt 15 évben 373 ezer hallgató igényelte a kölcsönt és egyharmaduk már vissza is fizette a tartozást – írja az Index.


Kapcsolódó cikkek:


A GVH engedélyezte az eMAG és az Extreme Digital egyesülését
2019. október 17.

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az eMAG.hu online áruházat működtető Dante International Kft. és az edigital.hu online áruházat, valamint országszerte 16 boltot üzemeltető Extreme Digital Zrt. egyesülését - közölte a GVH csütörtökön.

Brexit: megszületett a megállapodás a rendezett brit kiválásról
2019. október 17.

Brexit: megszületett a megállapodás a rendezett brit kiválásról

Megszületett a megállapodás a felek között az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről szóló szerződésről - jelentette be Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Boris Johnson brit kormányfő csütörtökön a Twitteren.

Együttműködéssel csökkenhet a GVH-bírság
2019. október 17.

Együttműködéssel jelentősen mérsékelhetik a cégek a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabott bírságokat – hangzott el a Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda és a Vállalati Jogtanácsosok Európai Egyesülete (ACCE) közös konferenciáján.

Lassult az építőipar növekedése
2019. október 16.

Augusztusban az építőipari termelés 5,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, amikor 24,7 százalékos volt a növekedés.