40 év felett is kérhető lenne a Diákhitel 3


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója szerint elképzelhető, hogy bevezetik a Diákhitel 3-at – idézi a Magyar Nemzetet az Index. 


Az új diákhitel konstrukciót várhatóan OKJ-s képzésekre is fel lehet majd venni és a kölcsön akár a 40. életév felett is igényelhető lesz. 

[htmlbox Áfás rendezvény]

 

Bugár Csaba a lapnak elmondta, hogy 2001 óta 20 ezer szerződést kellett felbontaniuk a törlesztések elmaradása miatt. Jelenleg is mintegy 3 ezer adós nem fizeti a törlesztőrészleteket. 

Az elmúlt 15 évben 373 ezer hallgató igényelte a kölcsönt és egyharmaduk már vissza is fizette a tartozást – írja az Index.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 29.

OCS: Az energiahatékonyság növeli az ingatlan árát

Egyelőre nem látni pontosan, hogy a korábbinál szigorúbb feltételekkel beszerezhető energetikai tanúsítvány mekkora hatással lesz a későbbiekben az ingatlan értékekre és értékesíthetőségére, de az már most kiderült: a hőveszteségi mutató beépült az árba – jelentette ki Tóth Csaba, az Otthon Centrum Holding Investment Solutions (OCS) üzletágigazgatója az OCS legfrissebb felmérése, az Energetikai Iránytű kapcsán.

2024. február 29.

Átadták az Év Befektetője díjakat

Kilenc kategóriában adták át a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elismerését, az Év Befektetője díjakat a 2023-ban legkiemelkedőbb teljesítményt elérő külföldi és magyar vállalatoknak szerdán a Szépművészeti Múzeumban.

2024. február 29.

Növekvő árbevétel mellett csökkent a Duna House adózott eredménye tavaly

A Duna House csoport 32,837 milliárd forint konszolidált, nettó árbevételt ért el 2023-ban, 9 százalékkal többet, mint 2022-ben, adózott eredménye 2,717 milliárd forint volt, ami 8 százalékkal maradt el az előző évitől – közölte az ingatlanközvetítő vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.