40 év felett is kérhető lenne a Diákhitel 3

Szerző: Ado Online
Dátum: 2016. augusztus 9.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója szerint elképzelhető, hogy bevezetik a Diákhitel 3-at – idézi a Magyar Nemzetet az Index. 


Az új diákhitel konstrukciót várhatóan OKJ-s képzésekre is fel lehet majd venni és a kölcsön akár a 40. életév felett is igényelhető lesz. 

[htmlbox Áfás rendezvény]

 

Bugár Csaba a lapnak elmondta, hogy 2001 óta 20 ezer szerződést kellett felbontaniuk a törlesztések elmaradása miatt. Jelenleg is mintegy 3 ezer adós nem fizeti a törlesztőrészleteket. 

Az elmúlt 15 évben 373 ezer hallgató igényelte a kölcsönt és egyharmaduk már vissza is fizette a tartozást – írja az Index.


Kapcsolódó cikkek:


KSH: 2,2 százalékkal nőtt a GDP az első negyedévben
2020. május 29.

A szezonálisan, naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez mérten 2,0 százalékkal nőtt, az előző negyedévhez viszonyítva 0,4 százalékkal csökkent.

ITM: péntektől lehet pályázni az új kkv-konstrukcióra
2020. május 29.

Péntektől lehet beadni a pályázatokat a gazdaságvédelmi akcióterv keretében a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) támogatására indított 50 milliárd forint keretösszegű konstrukcióra, az első kifizetésekre már június első felében sor kerülhet - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.

PwC: A vállalatok közel fele tapasztalt csalást az elmúlt két évben
2020. május 28.

A vállalatok által tapasztalt bűncselekmények toplistájának élén az ügyfelek által elkövetett csalás szerepel 35 százalékos aránnyal, ami növekedést jelent a 2018-ban mért 29 százalékhoz képest a PwC globális gazdasági bűnözésről készített felmérése szerint.

Felpörög a lazítás
2020. május 28.

Különböző óvintézkedések betartása mellett újra lehet a stadionokban szurkolni, a fővárosban szombattól pedig be lehet ülni az éttermek belső részébe.