50 az új 30! – a jövő megoldásaira összpontosít a Wolters Kluwer Hungary


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2023-ban két kerek évfordulónak is örvendhet a Wolters Kluwer Hungary: a digitális jogi piac úttörőjeként 30 éve indította útjára kulcstermékét, a Jogtár®at, és 20 éve szervezi a munkajoggal foglalkozók elsőszámú szakmai találkozóját, a Visegrádi Munkajogi Konferenciát. 

Egy kerek évfordulónak különös jelentősége van. Hát még kettőnek! Amellett, hogy ünneplésre ad okot, remek lehetőség a jövőbe tekintésre. 2023-ban két kerek évfordulónak is örvendhet a Wolters Kluwer Hungary: a digitális jogi piac úttörőjeként 30 éve indította útjára kulcstermékét, a Jogtár®at, és 20 éve szervezi a munkajoggal foglalkozók elsőszámú szakmai találkozóját, a Visegrádi Munkajogi Konferenciát.

„Jogtár® – A Tudás Forrása” 

A harmincadik évfordulóra olyan szlogent választottunk, amely törekvéseinket tükrözi. „Jogtár® – A Tudás Forrása”: ez azt jelképezi, hogy a Wolters Kluwer a jövőbe tekint, küldetése a Jogtáron alapuló digitális jogi ökoszisztéma kialakítása – emelte ki Kézdi Katalin a cég ügyvezető igazgatója.

Korábban úgy gondolhattuk, a digitális átállás fokozatosan megy majd végbe, azonban a közelmúlt eseményei bebizonyították, hogy digitális eszközök egész sora egyik pillanatról a másikra mindennapi munkánk nélkülözhetetlen támogatója lett. A Wolters Kluwernél fontosnak tartjuk az új technológiák és az azok adta lehetőségek megismertetését. Szakértő tanácsadóink segítséget nyújtanak a választásban és a bevezetésben.

Ahogy 30 évvel ezelőtt a Jogtár® forradalmasította a jogi kutatómunkát és új technológiájának bevezetésével gyökeresen megváltoztatta a jogi szakemberek munkafolyamatait, úgy legújabb fejlesztéseink, amelyek a magyar piacon egyedülálló módon már a mesterséges intelligenciát is alkalmazzák, a jövő versenyképes jogászainak készülnek.  Célunk, hogy a mesterséges intelligencia megoldásokban rejlő lehetőségek felhasználásával lehetővé tegyük a gyorsabb döntéshozatalt, pontosabb elemzést, hatékonyabb dokumentumkezelést, a rendszerintegrációkkal pedig áramvonalasítsuk a jogi szolgáltatásnyújtást.

Innovatív megoldások a Wolters Kluwer LegalTech cégtől 

A hazai szervezetek számára 2023-ban az egyik legnagyobb feladat, hogy fejlődésüket, növekedésüket minél költséghatékonyabban alakítsák, minél gyorsabban reagáljanak környezetük változásaira.

Ezt megfelelő technológiai támogatása nélkül 2023-ban lehetetlen elérni, és ez egy ügyvédi irodára éppúgy érvényes, mint egy kis-, közép- vagy nagyvállalatra. Jogi és üzleti információszolgáltató vállalatként, LegalTech cégként fontosnak tartjuk, hogy szaktudásunkat, több évtizedes tapasztalatunkat felhasználva olyan digitális termékeket fejlesszünk, amelyek ügyfeleink igényeit teljeskörűen lefedik.

A jövő jogászai – tehetséggondozás a Wolters Kluwernél 

Fontosnak tartjuk, hogy a jövő generációját, a joghallgatókat, a pályakezdő szakembereket szaktudásunkkal, több évtizedes tapasztalatunkkal, szakmai kíváncsiságunkkal minden lehetséges módon támogassuk. Felkészítsük őket arra, hogy megállják a helyüket a digitalizálódó jogi ágazat bármely területén.

A jubileumi év indításaként a jövő jogász generációjára összpontosítunk: támogatjuk a hallgatók hazai és nemzetközi versenyre történő felkészülését, segítünk az ismeretterjesztésben, amelynek részét képezik a jogászi hivatás sokszínűségét bemutató pályaorientációs beszélgetések is.

Események a kerek évforduló évében

Számos rendezvénnyel, szakmai találkozóval, webináriummal, érdekes szakmai cikkel, podcast adással, születésnapi akcióval és egyéb újdonsággal készülünk 2023-ra, hogy méltóan megünnepeljük a Jogtár® 30. évfordulóját.

Rendhagyó programot tervezünk 2023. október 10–12. között a Magyar Munkajogi Konferencia 20. születésnapján is. Fókuszban az idei év legizgalmasabb témája, a 2023. január 1-jétől módosult Munka Törvénykönyve lesz.

A rendezvényeink közül kiemelkedik az idén 6. alkalommal kiírt Wolters Kluwer Jogászdíj, amivel az a célunk, hogy a jogi szakma képviselőit olyan elismerésben részesítsük, mely az évről évre kiemelkedő egyéni és csapatteljesítményt értékeli az innováció, az ügyfélközpontúság és a szakmai példaértékűség szempontjából. A Jogászdíj 2023. november 24-én megrendezésre kerülő díjátadója zárja egyúttal a Jogtár® 30 idei rendezvénysorozatát.

A jubileumi rendezvénysorozat eseményeiről, a kiadó innovatív megoldásairól és kiemelt digitális termékeiről bővebb információk itt találhatók

A Wolters Kluwer Hungary Kft. a jogaszvilag.hu és az ado.hu kiadója. A cikk a Wolterskluwer Hungary Kft. termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó reklámot tartalmaz. (a szerk.)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 17.

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 17.

Mi lesz a nyaralásokkal 2024-ben?

Nagyjából két évvel a koronavírus-járvány okozta sokk után úgy tűnik, mostanra újra megjött a magyarok utazási kedve, sőt új dimenzióba lépett. Az Everguest megbízásából készített friss Tárki – kutatás szerint az idén a magyarok több mint harmada (34%) tervezi, hogy részt vesz hosszabb-rövidebb utazáson, az elmúlt évhez képest bővül az utazást tervezők aránya. Az idén a magyarok több mint háromnegyede tervezi, hogy időt tölt a Balatonnál, a fővárost is évről évre egyre többen választanák. A válaszadók többsége azonban aggodalommal tekint a folyamatosan emelkedő árakra, ami továbbra is komoly kihívást jelent a belföldi turizmus számára.

2024. május 17.

Fontos transzferár-kötelezettségek és határidők | A pénz beszél

Május 31-ig kell elkészíteniük a társasági adóbevallásukat a naptári éves adózóknak. Azon cégek esetében, amelyek kapcsolt ügyleteket is bonyolítottak az adóévben, transzferár-nyilvántartás készítési, valamint transzferár-adatszolgáltatási kötelezettség is felmerülhet. Összefoglaljuk a legfontosabb teendőket.