A Civita Group részvényeivel bővült a BÉT kínálata


A Civita Group élelmiszeripari társaság standard kategóriás részvényeivel bővült a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kínálata – közölte a BÉT pénteken.

A tőzsdén 12,029 millió darab, egyenként 100 forint névértékű részvénnyel van jelen a cég, amely az elsődleges nyilvános kibocsátást 453 millió forint tőkebevonással zárhatta – írták. A BÉT azért is üdvözli a kukoricafeldolgozással foglalkozó Civita Group belépését, mert belföldön jelentősnek számító ágazatot képvisel, és azzal, hogy nyilvános tőkeemelés keretében jelentek meg a piacon, bemutatták a tőkepiaci forrásbevonás előnyeit. Hozzátették, hogy a cég a gyorsabb növekedést vár a részvénypiaci tevékenységtől, amelynek előzményeként az ismertségük is nőtt.

Korábbi közleménye szerint a  Civita Group a Debrecen melletti Monostropályiban Közép-Európa egyik legnagyobb kukoricamalmát működteti, és kizárólag magyar gazdáktól vásárolt, GM-mentes kukoricát dolgoz fel, amelyből egyebek közt malomipari termékeket, kukoricatésztát és kukoricaolajat állít elő. Honlapjukon az ország vezető kukoricatermék-gyártójaként mutatkoznak be, saját márkanéven készülő termékeik mellett a söripar, az élelmiszeripar és a takarmánygyártás beszállítójaként is ismertek. A késztermékek csaknem felét Nyugat-Európában értékesítik, számos országban ugyanis hiánycikk a GMO-mentes kukoricából készült élelmiszer – tették hozzá.

A BÉT honlapján közzétett pénzügyi adatok szerint a tavalyi árbevételük meghaladta az 5 milliárd forintot, a 2021-ben a 3 milliárd forintot. Adózott eredményük 2022-ben majdnem 295 millió forintra nőtt az előző évi 139 millió forintról. A Civita Group belépésével BÉT standard kategóriája 21 kibocsátót számlál.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 17.

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 17.

Mi lesz a nyaralásokkal 2024-ben?

Nagyjából két évvel a koronavírus-járvány okozta sokk után úgy tűnik, mostanra újra megjött a magyarok utazási kedve, sőt új dimenzióba lépett. Az Everguest megbízásából készített friss Tárki – kutatás szerint az idén a magyarok több mint harmada (34%) tervezi, hogy részt vesz hosszabb-rövidebb utazáson, az elmúlt évhez képest bővül az utazást tervezők aránya. Az idén a magyarok több mint háromnegyede tervezi, hogy időt tölt a Balatonnál, a fővárost is évről évre egyre többen választanák. A válaszadók többsége azonban aggodalommal tekint a folyamatosan emelkedő árakra, ami továbbra is komoly kihívást jelent a belföldi turizmus számára.

2024. május 17.

Fontos transzferár-kötelezettségek és határidők | A pénz beszél

Május 31-ig kell elkészíteniük a társasági adóbevallásukat a naptári éves adózóknak. Azon cégek esetében, amelyek kapcsolt ügyleteket is bonyolítottak az adóévben, transzferár-nyilvántartás készítési, valamint transzferár-adatszolgáltatási kötelezettség is felmerülhet. Összefoglaljuk a legfontosabb teendőket.