A Garantiqa megfelezte, egyes termék esetében pedig nullára csökkenti kezességvállalási díjait


A vállalkozások támogatása és a beruházások ösztönzése érdekében a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. lefelezte, a legfontosabb termék esetében pedig nullára csökkenti kezességvállalási díjait – jelentette be hétfői közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. január 22-től, azaz hétfőtől kezdődően, jelentősen csökkenti kezességvállalási díjait. A díjcsökkentés eredményeképpen a gazdaságfejlesztési szempontból egyik legfontosabb Széchenyi Kártya Program MAX+ esetében, a beruházási hitelek körében 0 százalékra mérséklődhet az ügyfél által fizetendő garanciadíj, ami jelentős segítséget jelent a vállalkozásoknak – emelte ki az NGM. A döntés az SZKP MAX+ folyó- és likviditási hitelek esetében pedig azt jelenti, hogy a garanciadíjak a felére csökkennek a magyarországi kis és középvállalkozások számára. Ez összeségében azt jelenti, hogy a Széchenyi Kártya Programon belül a hitelköltségek akár 30 bázisponttal is csökkenhetnek.

A kezességi díjak csökkenésével kapcsolatos részletes információk a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. honlapján érhetők el, ezzel összefüggésben pedig a Széchenyi Kártya Programot érintő változások a KAVOSZ felületein találhatók meg – hívta fel a figyelmet az NGM.

A kezességvállalási díjak csökkentése hozzájárul, hogy a hazai vállalkozások többet ruházzanak be, amely a kkv-szektor megerősödésén túlmutatóan egyaránt hozzájárul a versenyképesség növeléséhez és a gazdasági növekedés helyreállításához.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Bizonytalanok a vállalkozások a kamara felmérése szerint

A vállalkozások bizonytalanságára utal, hogy a 2024. januári adatfelvétel alapján készült első negyedéves konjunktúramutató plusz 13 pontra csökkent a 2023. októberi plusz 21 pontról – közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (MKIK GVI) kedden.

2024. február 21.

Egészségügyi prevenció célzottan: stratégiai előny a cégek számára

Az egészség és a produktivitás szoros összefüggése kiemelt téma napjaink munkahelyi környezetében. A munkavállalók egészségének megőrzése és támogatása nemcsak etikai, hanem üzleti szempontból is kiemelt fontosságúvá vált. Az MBH Gondoskodás Egészségpénztár által nyújtott szolgáltatások kiváló lehetőséget kínálnak a cégek számára arra, hogy stratégiai előnyt nyerjenek a munkahelyi egészségmegőrzés terén. A prevenciós szűrővizsgálatok és egészségprogramok nemcsak a munkavállalók jólétére és egészségére fókuszálnak, hanem közvetetten a vállalat teljesítményére és eredményességére is hatást gyakorolhatnak.