A Gránit Bankcsoport többségi tulajdonrészt szerzett a Diófa Alapkezelőben


Lezárult a tranzakció, amelyben a Gránit Bank többségi tulajdonrészt szerzett a Diófa Alapkezelő Zrt.-ben, az ehhez szükséges engedélyt a Magyar Nemzeti Bank megadta – közölte a Gránit Bank pénteken.

A Diófa Alapkezelő Zrt. csaknem 800 milliárd forint vagyont kezel, Magyarország harmadik legnagyobb lakossági ingatlanalapját működteti 310 milliárd forintot meghaladó állománnyal.

A közlemény szerint azáltal, hogy a Gránit Bank többségi részesedést szerzett a Diófa Alapkezelő Zrt.-ben, tovább bővíti a szolgáltatási palettáját a befektetési szolgáltatások, a portfólió- és vagyonkezelés terén a lakossági, a vállalati, valamint az intézményi ügyfelei számára.

A Gránit Bank 2010-es alapításától kezdve digitális modellt valósít meg, amelyben kombinálta a konzervatív hitelezést és az innovatív digitális banki megoldások elterjesztését. Ennek eredményeként a bank ügyfeleit elsősorban fiókhálózat nélkül, elektronikus csatornákon, okoseszközökön keresztül szolgálja ki – írták.

A tájékoztatás szerint a bank eddigi működésének legsikeresebb évét zárta 2022-ben: az auditált adatok szerint a mérlegfőösszege meghaladta az 1000 milliárd forintot, az adózás előtti eredménye elérte a 13 milliárd forintot.

A bankcsoport idén is folytatta a növekedést: az első kilenchavi adatok alapján a mérlegfőösszege meghaladta az 1100 milliárd forintot, az adózás előtti eredménye megközelíti a 17,7 milliárd forintot, már több mint 130 ezer ügyfélszámlát kezel.

A Diófa Alapkezelő Zrt. egy 2009-ben alapított, budapesti székhelyű alapkezelő társaság, amely jelentős szakmai tapasztalatokkal rendelkezik ingatlan- és értékpapír alapok és portfóliók menedzselésében. A társaságot eredetileg magánnyugdíjpénztári alapkezelés céljából hozták létre, amely tevékenységi kör az elmúlt tíz évben kibővült az intézményi, illetve lakossági ügyfelek vagyonkezelésével, 2014 óta pedig prémium vagyonkezelési szolgáltatással. Az alapkezelő által kezelt vagyon egy része befektetési alapokban van, ezen túl magánnyugdíjpénztáraknak, biztosító társaságoknak és egyéb intézményi befektetők számára nyújt vagyonkezelési szolgáltatást.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 24.

Bérlés vagy lakásvásárlás?

A felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése után időnként felmerül a lakásvásárlás kérdése; az ingatlan.com elemzése szerint a megfelelő önrésszel rendelkező családoknak vagy fiataloknak érdemes mérlegelniük, hogy a bérlés helyett inkább vásároljanak egy garzonlakást.

2024. július 23.

Kamatot vágott a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 6,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.