A Gránit Bankcsoport többségi tulajdonrészt szerzett a Diófa Alapkezelőben


Lezárult a tranzakció, amelyben a Gránit Bank többségi tulajdonrészt szerzett a Diófa Alapkezelő Zrt.-ben, az ehhez szükséges engedélyt a Magyar Nemzeti Bank megadta – közölte a Gránit Bank pénteken.

A Diófa Alapkezelő Zrt. csaknem 800 milliárd forint vagyont kezel, Magyarország harmadik legnagyobb lakossági ingatlanalapját működteti 310 milliárd forintot meghaladó állománnyal.

A közlemény szerint azáltal, hogy a Gránit Bank többségi részesedést szerzett a Diófa Alapkezelő Zrt.-ben, tovább bővíti a szolgáltatási palettáját a befektetési szolgáltatások, a portfólió- és vagyonkezelés terén a lakossági, a vállalati, valamint az intézményi ügyfelei számára.

A Gránit Bank 2010-es alapításától kezdve digitális modellt valósít meg, amelyben kombinálta a konzervatív hitelezést és az innovatív digitális banki megoldások elterjesztését. Ennek eredményeként a bank ügyfeleit elsősorban fiókhálózat nélkül, elektronikus csatornákon, okoseszközökön keresztül szolgálja ki – írták.

A tájékoztatás szerint a bank eddigi működésének legsikeresebb évét zárta 2022-ben: az auditált adatok szerint a mérlegfőösszege meghaladta az 1000 milliárd forintot, az adózás előtti eredménye elérte a 13 milliárd forintot.

A bankcsoport idén is folytatta a növekedést: az első kilenchavi adatok alapján a mérlegfőösszege meghaladta az 1100 milliárd forintot, az adózás előtti eredménye megközelíti a 17,7 milliárd forintot, már több mint 130 ezer ügyfélszámlát kezel.

A Diófa Alapkezelő Zrt. egy 2009-ben alapított, budapesti székhelyű alapkezelő társaság, amely jelentős szakmai tapasztalatokkal rendelkezik ingatlan- és értékpapír alapok és portfóliók menedzselésében. A társaságot eredetileg magánnyugdíjpénztári alapkezelés céljából hozták létre, amely tevékenységi kör az elmúlt tíz évben kibővült az intézményi, illetve lakossági ügyfelek vagyonkezelésével, 2014 óta pedig prémium vagyonkezelési szolgáltatással. Az alapkezelő által kezelt vagyon egy része befektetési alapokban van, ezen túl magánnyugdíjpénztáraknak, biztosító társaságoknak és egyéb intézményi befektetők számára nyújt vagyonkezelési szolgáltatást.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. december 7.

Közös adományozásra hív az Ökomenikus Segélyszervezet és a Mastercard

Az ügyfeleket bevonva indított közös adományozási programot az Ökumenikus Segélyszervezet támogatására az MBH Bank és a Mastercard. A karitatív kampány során minden bankkártyás vásárlás után gyarapodik az MBH Bank és a Mastercard által a segélyszervezetnek adományozott összeg. A jótékonysági kampány az idei ünnepi időszakban, december 4. és 31. között zajlik, az ügyfeleknek pedig nincs más teendőjük, mint használni Mastercard bankkártyájukat.

2023. december 7.

A kiber- és digitális technológiai kockázatok az üzleti vezetők rémálma

Az üzleti vezetők 37%-a szerint vállalatuk jelentősen kitett a kiberkockázatoknak – ez alig marad el az inflációs kockázatok mögött (39%) – míg a kockázatkezelési vezetők a kiberfenyegetéseket még az inflációnál is magasabbra rangsorolják. Ennek ellenére a megkérdezettek mindössze 10%-a használ fejlett prediktív elemzéseket a kockázatkezelési folyamatok innovációjára – derül ki a PwC 2023-as Global Risk Survey felméréséből, melyben több mint 3 900 üzleti vezető vett részt a kockázatkezelés, a megfelelőség és a belső audit területéről.

2023. december 7.

Átrendeződés az ingatlanpiacon: felértékelődtek a korszerű irodák

Megtörtént a fordulat, a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb Kereskedelmiingatlan-piaci jelentése szerint a bérlők egyre inkább az alacsony üzemeltetési költségű, korszerű irodákat keresik, és ezt szem előtt tartva akár magasabb bérleti díjat is hajlandóak fizetni. A kereslet átrendeződése azoknak a property- és facility management cégeknek is kedvez, amelyek korszerű megoldásokkal, erős szakértői csapattal képesek magas színvonalú szolgáltatásokat biztosítani ügyfeleiknek. A siker egyik kulcsa a hatékony energiagazdálkodás.