A Magyar Suzuki átlagosan 20 százalékkal emeli a béreket


A Magyar Suzuki Zrt. jövőre átlagosan 20 százalékkal emeli a béreket – közölte a társaság, miután megszületett az erről szóló megállapodás az üzemi tanáccsal.

A közlemény szerint 2023-ban teljesítményhez kötve másfélhavi bónuszt is előirányzott a társaság. Ennek félhavi részét júniusban, a teljes havi összeget év végén kaphatják meg a dolgozók.

Közölték, hogy az idei évre előirányzott egy havi bónuszt ebben a hónapban már megkapták a munkatársak.

A cég közlése szerint jövőre emelkedhetnek a béren kívüli juttatásokra fordított források. Extra juttatásként továbbra is biztosított a meleg, illetve hideg menüs étkezés, a környező településekről pedig buszjárat szállítja a dolgozókat a gyárhoz. Évente egészségügyi szűrővizsgálat, megemelt összegű házasságkötési, gyermekszületési, illetve temetési támogatás érhető el – írták.

A Magyar Suzuki Zrt. tavaly 107 974 autót gyártott esztergomi gyárában, 4 százalékkal kevesebbet, mint az előző évben. Az értékékesítés nettó árbevétele 2021-ben 6 százalékkal, 1,754 milliárd euróra nőtt 2020-hoz viszonyítva. Az adózás utáni nyereség 48,8 millió euróra emelkedett a 2020. évi 20 millió euró után.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. február 2.

GVH: nincs gond az ingatlan.com hirdetésrangsoroló rendszerével

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) lezárta a vizsgálatot az ingatlan.com üzemeltetőivel szemben, mert nem bizonyosodott be a versenyfelügyeleti eljárás megindításakor feltételezett jogsértés – jelentette be csütörtöki közleményében a hivatal.

2023. február 2.

Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek

Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt – jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).