A Magyar Telekom macedón leányvállalata több mint 10 milliárd forint osztalékot fizet


A Magyar Telekom leányvállalata, a Makedonski Telekom AD – Skopje (MakTel) a tavalyi üzleti év után 1,67 milliárd macedón dénár – mintegy 10,09 milliárd forint – összegű osztalékot fizet – tájékoztatott a keddi közgyűlésen született döntésről a magyar telekommunikációs vállalat közleményben.

Felidézték, hogy a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok szerint a MakTel nem konszolidált nettó eredménye 2022-ben 1,67 milliárd macedón dénár volt, amelyet teljes mértékben osztalékként kifizetnek.

A Stonebridge Communications AD Skopje, a Magyar Telekom 100 százalékos leányvállalata, 0,95 milliárd macedón dénár – körülbelül 5,72 milliárd forint – összegű osztalékra jogosult – írták.

A Magyar Telekom részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek, a legutóbbi kereskedési napon, pénteken a papír 418 forinton zárt; az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 276 forint, a legmagasabb 438 forint volt.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 23.

DLA Piper: átalakulóban a hazai energiapiac

Magyarország energiaimport-kitettsége 85 százalék feletti, de ez az arány a klímasemlegesség felé tett lépésekkel csökkenthető. A kilátások pozitívak: gáztárolóink jelenlegi töltöttségi szintje a régióban az egyik legmagasabb, naperőművi kapacitásunk mintegy 6 ezer MW, illetve a lakossági villamosenergia-fogyasztás is csökkenő tendenciát mutat. A DLA Piper Hungary szakértői sorra vették azokat a tényezőket, melyek az energiaszektor átalakulására a legnagyobb hatással bírnak.

2024. május 23.

EY: Új EU-s szabályozás mutatja, mi a kibervédelem minimuma

Hatalmas károkat okoz a kiberbűnözés a pénzügyi szektorban, amire az Európai Unió választ kíván adnia az úgynevezett DORA rendelettel. A már jövőre élesben működő kiberszabályozás segít felkészíteni az európai, köztük a hazai pénzügyi szervezeteket az online támadások kivédésére – hívja fel a figyelmet az EY. A vállalatoknak jól felfogott érdeke, hogy megfeleljenek a DORA által nyújtott minimális elvárásoknak, de érdemes egy jóval komplexebb, személyre szabott megközelítés alkalmazni, hogy mindenképp elkerüljék a komoly anyagi és reputációs kárral járó biztonsági incidenseket.