A Nébih Balaton-parti vendéglátóhelyet függesztett fel


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel miatt azonnali hatállyal felfüggesztette az egyik siófoki étterem tevékenységét, és 790 kilogramm élelmiszert vont ki a forgalomból, a vendéglátóhely a hiányosságok kijavította, így folytathatta tevékenységét, a bírság megállapítása folyamatban van – közölte a hatóság.

A  Nébih szakemberei a Somogy megyei Balaton-parti vendéglátóipari egység helyszíni ellenőrzésén megállapították, hogy gyakorlatilag minden helyiségében általános a takarítatlanság, nagyfokú a szennyezettség.

Problémát jelentett, hogy a hűtőterekben eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket, így földesárut, készételt és tejterméket tároltak együtt.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. október 25.

A GVH piaci torzulásokat keres a faanyagok piacán

Gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat.
2020. április 17.

NAK: egyszerűsödött az őstermelői ügyintézés

Módosult az őstermelői igazolványok szabályozása, így az idei értékesítési betétlapok a veszélyhelyzetet követően is kérelmezhetők, automatikusan január 1-jéig visszamenőleges hatállyal – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).